UFC

USADA se izjasnila po pitanju idućih UFC-ovih priredbi

USADA
 Ilustracija
Ako s nečime UFC neće imati problema po pitanju organizacije idućih priredbi, onda je to doping kontrola, budući da je USADA izjavila kako će se u potpunosti prilagoditi potrebama svog glavnog poslovnog partnera.

Budući da UFC trenutno ima problema s komisijama, ali i liječnicima za svoje iduće priredbe, nekako se samo po sebi nametalo pitanje što će se dogoditi s doping kontrolama. Fanovima je sigurno laknulo nakon što je Marc Raimondi s ESPN-a došao do informacije kako na tom polju ne bi trebalo biti problema.

"Uzevši u obzir sigurnost natjecatelja i sve logističke izazove, mi ćemo napraviti sve što je u našoj moći da osiguramo testiranja na UFC priredbama. Kao suci u Octagonu, naši agenti doping kontrole su bitan faktor poštene borbe", rekao je USADA-in glasnogovornik Adam Woullard nakon što ga je Raimondi zatražio izjavu.

Svi borci svakako će biti testirati prije i nakon borbe, no svakako da trenutna situacija u probleme dovodi proces redovnog testiranja boraca i borkinja, budući da im USADA agenti imaju pravo bilo kad doći na kućni prag i zatražiti uzorak. No, na lokaciji priredbi će im UFC osigurati sve potrebne uvjete za nesmetan rad.

Linker
24. travanj 2024 23:39