UFC

USADA suspendirala 'Hulka s Urala' na dvije godine

Antidopinška agencija USADA suspendirala je na dvije godine bivšeg UFC borca Ivana Shtyrkova zbog pada na testu na doping uoči njegovog predviđenog Octagon debija.

U službenom priopćenju agencije koja za UFC testira borce na doping stoji kako su uzorci urina ruskog borca prikupljeni 27. ožujka i 3. travnja pozitvni na anabolički steroid boldenon, nedozvoljenu suspstancu prema propisima USADA-e.

Shtyrkov (15-0-1) je tako suspendiran bez da se ikada zapravo natjecao u UFC-u. Borac poznat pod imenom "Hulk s Urala" trebao je debitirati za UFC u travnju na Fight Night priredbi u St. Peterburgu protiv Devina Clarka.

Meč je u zadnji trenutak otkazan jer je Shtyrkov navodno bio hospitaliziran, ali zapravo se radilo o sumnjivim nalazima njegovog testa na doping za kojeg se u konačnici pokazalo kako su uzorci zaista sadržavali nedozvoljene supstance.

No zabrana USADA-e Shtyrkovu neće previše značiti. Saznavši da je pozitivan na doping UFC je odmah odlučio s njim raskinuti ugovor, a 30- godišnjak je brzo našao novog poslodavaca u obliku japanske RIZIN Fighting Federation promocije koja odluku USADA-e sigurno neće uvažiti Neporaženi Rus već je i dogovorio prvi meč u Japanu. Nastupit će na priredbi 28. srpnja protiv borca s negativnim omjerom Hoona Kima (10-12-2) iz Južne Koreje.

Shtyrkov je u posljednjem meču u prosincu porazio UFC veterana Thiaga Silvu na RCC 5 priredbi. Osim Brazilca, u karijeri koju je započeo 2015. slavio je protiv poznatih imena poput Jeffa Monsona, "Bigfoot" Silve, Fabia Maldonada, Ricca Rodrigueza kao i japansko- hrvatskog borca i člana Cro Cop tima, Satoshija Ishiija.

Linker
25. travanj 2024 00:28