UFC

USADA suspendirala popularnu Rachael Ostovich, ubrzo je stiglo objašnjenje

Rachael Ostovich
 screeshot/Youtube
Poznata UFC-ova borkinja nova je žrtva kontaminiranih suplemenata

Ime Rachael Ostovich najnovije je na listi suspendiranih boraca i borkinja. U kasnijim satima četvrtka USADA je objavila da je UFC-ova borkinja iz muha kategorije bila pozitivna na dvije zabranjene supstance.

Prema USADA-i, Ostovich je bila pozitivna na ostarine i GW1516, a spomenute supstance prikupljene su na jednom izvannatjecateljskom testiranju koje se dogodilo 3. siječnja.

Iako bi u takvim situacijama vjerojatno zaradila dvogodišnji suspenziju, USADA je prvo tu kaznu prepolovila jer se dokazalo kako su zabranjene supstance pronađene u kontaminiranom suplementu koji je Rachael koristila. Nadalje, USADA je potom tu kaznu dodatno srezala na svega osam mjeseci jer je u obzir uzela jedan period iz 2019. kada je popularna borkinja odslužila privremenu suspenziju dok su istraživali jedan atipičan test zbog kojeg u konačnici nije bila kriva.

"Ostovich nam je ukazala na suplement koji je koristila, a isti je analiziran u Salt Lake Cityju gdje se nalazi laboratorij Svjetske antidopinške agencije. Iako ostarine i GW1516 nisu bili navedeni na proizvodu u kojem su pronađeni, na etiketi je bila navedena jedna druga zabranjena supstanca, ali Ostovich u tom trenutku nije znala da se ista nalazi na popisu onih koje ne smije koristiti", između ostalog su poručili iz USADA-e u svom objašnjenju.

Ostovich se u akciju može vratiti 3. kolovoza.

Linker
24. travanj 2024 03:17