UFC

USADA suspendirala sestru popularnog UFC-ovog 'Kauboja', odmah je uslijedio i otkaz iz promocije

Bea Malecki vs. Duda Santana
 screenshot
Brazilka Duda Santana više nije članica UFC-a, nakon što ju je USADA suspendirala na dvije godine

23-godišnja talentirana brazilska borkinja bantam kategorije, Duda Santana, članica UFC-a bila je samo jednu borbu. Naime, nakon što je dobila pozitivan nalaz doping testa čiji je uzorak preuzet u veljači ove godine, USADA je Santani odredila suspenziju u trajanju od dvije godine. Na istu se nakon toga nadovezao UFC, uručivši joj otkaz iz promocije.

Santana je pala na LGD-4033, receptor androgena. Njen menadžer Alex Davis pokušao ju je opravdati time kako je izuzetno siromašna te je kupovala suplemente od neprovjerenih prodavača. Pokušali su napraviti prigovor na odluku, no nisu imali temelja, budući da je Santana već bacila ambalaže suplemenata koje je koristila.

Inače, ovdje je riječ o sestri vrlo popularnog dugogodišnjeg člana UFC-a, Alexa "Cowboya" Oliveire. Od Cowboyzinhe se pri dolasku u UFC puno očekivalo, no uspjela je odraditi tek jedan nastup. U lipnju prošle godine poražena je prekidom u drugoj rundi od Bee Malecki, da bi nakon toga dvije ugovorene borbe otkazivala iz privatnih razloga.

Već tada je govorila kako se mora nositi s izuzetno teškom financijskom situacijom te kako se nada da će joj UFC izaći na neki način u susret te da će se boriti prvom priliku. Otkazom iz promocije vjerojatno su joj izašli u susret tako da će uskoro moći nastupiti negdje drugdje, u promociji koja ne uvažava USADA-ine kazne. Takvih je zapravo većina izvan SAD-a.

Linker
20. travanj 2024 14:11