UFC

Usman i Covington službeno potvrđeni kao glavna borba posljednje UFC-ove PPV priredbe u 2019.

Kamaru Usman i Colby Covington
Kamaru Usman i Colby Covington borit će se 14. prosinca u Las Vegasu! Bit će to glavna borba UFC 245 priredbe i jedna od tri borbe za UFC-ovu titulu koja će se naći na programu posljednje UFC-ove PPV priredbe u 2019. godini.

Nakon što su propali pregovori za borbu Usmana i Covingtona na UFC 244 priredbi, UFC je vrlo lako dogovorio isti okršaj za priredbu koja će se održati šest tjedana kasnije. Mnogi će se upitati kako to da je odjednom borba tako lako dogovorena, a odgovor se krije u zakonima saveznih američkih država. Naime, prvobitno planirana borba trebala se održati u New Yorku, gdje bi veliki dio primanja porezi jednostavno "pojeli". Oba borca naveli su da je problem bio kod financija, odnosno za pretpostaviti je kako su tražili dodatne bonuse zbog tog dijela koji bi pripao državi.

Budući da se UFC 245 održava u Las Vegasu, koji je svojevrsni porezni raj za sport, pregovori su tekli puno lakše i MMA fanovi će dobiti borbu kojoj su se veselili. Bit će to svojevrsni "rat za Floridu", borba člana American Top Teama protiv člana bivših Blackzilliansa, a sada tima Henryja Hoofta. Osim toga, već u posljednje dvije godine ovaj je rivalitet izgrađen putem nekih manjih incidentnih situacija, tako da UFC ima jako dobru poziciju za kvalitetno izgraditi ovu borbu.

Kamaru Usman (15-1, 10-0 UFC) trenutno se nalazi u jednom od impresivnijih nizova u promociji, unutar kojeg je osvojio titulu prvaka. Ovo će mu biti druga borba u 2019. godini i prva obrana titule. Što se tiče Covingtona (15-1, 10-1 UFC), on je u promociji upisao jedan poraz, no još 2015. godine i trenutno je u nizu od osam uzastopnih trijumfa. Prošle godine osvojio je titulu privremenog prvaka, no ista mu je oduzeta nakon samo dva mjeseca, kad nije bio spreman prihvatiti borbu protiv tadašnjeg prvaka Tyrona Woodleya. Posljednji nastup imao je početkom kolovoza kad je pet rundi apsolutno dominirao protiv bivšeg prvaka Robbieja Lawlera.

Osim ove borbe, UFC 245 na svom će programu sadržavati još dvije borbe za titulu, Maxa Hollowaya protiv Alexandra Volkanovskog i Amandu Nunes protiv Germaine de Randamie.

Linker
19. travanj 2024 21:23