UFC

Usman želi borbu protiv GSP-a: 'Ja sam njegova bolja verzija, završio bih ga'

Kamaru Usman
 Screenshot/Youtube
Prvak UFC-ove velter kategorije Kamaru Usman želi izazvati legendarnog Georgesa St-Pierrea nakon što je prvi put obranio pojas prošlog vikenda protiv Colbyja Covingtona.

Usman je na UFC 245 u Las Vegasu slavio prekidom protiv Covingtona i došao do jedanaeste uzastopne pobjede u velter kategoriji. Također je i jedini velteras u povijesti organizacije koji je UFC karijeru započeo sa 11 pobjeda zaredom. Upravo danas umirovljeni GSP drži rekord divizije sa 12 pobjeda zaredom, a Usman bi ga volio izjednačiti baš protiv velikana.

"Iskreno, ja sam tip koji voli jednake šanse. Ne zanima me tko će mi biti sljedeći protivnik, ali ako mogu birati, to bi bio Georges. Želim GSP-a", rekao je Usman za TMZ Sports.

"Još jedna pobjeda i izjednačit ću njegov rekord po broju uzastopnih pobjeda u velteru. Kako bi bilo slatko ostvariti to protiv njega... Bila bi to vrlo uzbudljiva borba jer mislim da smo nas dvojica hibridi u ovoj kategoriji", dodao je Usman pa objasnio: "Kad je on došao na scenu, mogao je sve. Sustavno je lomio protivnike i činio da borbe izgledaju jednostavno. Mislim da sam ja bolja verzija toga, imam moć, imam kardio, imam snagu, imam i brzinu. Mislim da bi to bila velika, velika borba. Uz svo dužno poštovanje prema Georgesu, mislim da bih ga završio".

GSP se ponovo umirovio početkom godine, a nije se borio od UFC-a 217 i pobjede protiv Michaela Bispinga kojom je postao prvak srednje kategorije.

Linker
24. travanj 2024 22:20