UFC

Valentina Shevchenko brani titulu na Fight Nightu u Urugvaju

Shevchenko vs. Carmouche
Valentina Shevchenko brzo je ugovorila svoju drugu obranu titule UFC prvakinja muha kategorije. Predvodit će prvi UFC Fight Night u Urugvaju, a titulu će joj pokušati oduzeti Liz Carmouche. Event se održava 10. kolovoza.

Napokon je UFC pronašao glavnu borbu za svoju prvu priredbu u Urugvaju. Nakon što su posložili gotovo cijeli program, već je neko vrijeme nedostajala samo glavna borba. Spominjale su se neke opcije, no sve su to bile špekulacije. Niti ova borba još uvijek nije službeno potvrđena od strane UFC-a, no dovoljno relevantnih izvora ju je prenijelo kao gotovu stvar.

Zanimljivo, ova borba već se spominjala kao potencijalna glavna borba UFC on ESPN 4 priredbe, koju 20. srpnja na kraju ipak predvode Rafael Dos Anjos i Leon Edwards. Na tom se eventu Carmouche trebala boriti protiv Roxanne Modafferi, no to se ovako neće ostvariti. UFC će morati pronaći novu protivnicu za Modafferi.

Liz Carmouche (13-6, 5-4 UFC) će tako drugi put u karijeri napasti UFC titulu, nakon što je to napravila u prvoj ženskoj UFC borbi uopće. Onda je bolja od nje bila Ronda Rousey, a sad će napasti borkinju koja izgleda jednako zastrašujuće kao Ronda u ono vrijeme. Carmouche je inače jedna od najboljih američkih grapplerica uopće i tu će tražiti svoju priliku.

31-godišnja Shevchenko (17-3, 6-2 UFC) pokušat će nastaviti svoj sjajan niz u muha kategorije. Prelaskom u kategoriju čija je danas prvakinja prvo je prebila Priscillu Cachoeiru, zatim je uzela titulu u borbi protiv Joanne Jedrzejczyk, da bi u prvoj obrani nokautirala Jessicu Eye udarcem nogom u glavu. Bilo je to prije desetak dana na UFC 228 priredbi.

Inače, Carmouche je nanijela Shevchenko prvi poraz u karijeri. Bilo je to 2010. godine, a metoda je bila tehnički nokaut u drugoj rundi.

Linker
17. travanj 2024 00:48