UFC

Valentina Shevchenko: 'Treća borba protiv Amande Nunes je zapravo logična'

Valentina Shevchenko
 Instagram
Treća borba Amande Nunes i Valentine Shevchenko najbolje je što ženski MMA trenutno može ponuditi

Pred svoju novu obranu titule prvakinje UFC-ove muha kategorije, ukupno četvrtu otkako ju je u prosincu 2018. godine osvojila, Valentina Shevchenko progovorila je o budućnosti i eventualnoj borbi protiv Amande Nunes. Nećemo pogriješiti ako kažemo da su njih dvije trenutno netko najdominantniji u MMA svijetu, računajući i muške borce, a osim toga iza sebe imaju povijest dvije odrađene borbe. Posebno tu vrijedi spomenuti onu drugu, iza koje su ostali repovi.

Prvi put sastale su se u ožujku 2016. godine, na UFC 196 priredbi. Amanda je tada bila bolja te je zasluženo slavila jednoglasnom sudačkom odlukom nakon tri runde. Revanš se dogodio godinu i pol dana kasnije. Nunes je tad bila prvakinja bantam kategorije, a Shevchenko izazivačica i tim je putem odradila puno bolju borbu od one prve. Nakon pet rundi vjerovala je da je napravila dovoljno za preotimanje titule, no podijeljena sudačka odluka otišla je u korist Nunes. To je ujedno posljednji Valentinin poraz, iako ga ona takvim ne smatra.

"Mislim da bi dogovoriti tu borbu bilo logično. Ona kroz svoje protivnice prolazi vrlo lako i mislim da bi u budućnosti bilo logično organizirati našu treću borbu jer drugu borbu ja nisam izgubila", rekla je Valentina za Hablemos MMA podcast MMA Junkieja, uvjerena kako bi ovog puta stvari bile drugačije. Kako po izvedbi u Octagonu, tako i po tome kako bi suci gledali na borbu:

"Kad bismo sad organizirali borbu, kao prvakinja protiv prvakinje, mislim da bi suci imali drugačiji pogled na sve. Prije tri godine kad smo se borile, oni su joj dali pobjedu samo zbog jedne stvari, a to je bilo rušenje u petoj rundi. A ona zapravo to rušenje nije niti započela, ja sam krenulo u to. No, kako je bila posljednja runda, obje smo bile skliske. Veća je i teža od mene, tako da sam ja završila na podu, iako sam trebala sletjeti u gornju poziciju. To je bila ta jedina stvar koja joj je dala malu prednost u očima sudaca te večeri. Upravo zbog toga mislim da je logično organizirati našu treću borbu."

Kad bi se borba mogla dogoditi nije htjela komentirati. Ispred nje je UFC 255 i borba protiv Jennifer Maije, do koje je ostalo samo dva i pol tjedna. Ipak, jednu stvar o trećoj borbi protiv Amande zna, a to je da ju ne namjerava odrađivati u trenutnim uvjetima u kakvima se priredbe održavaju.

"Da vam budem iskrena, ne znam kad bih voljela da se ta borba održi i nisam do sada uopće razmišljala o tome. Fokusirana sam na svoju kategoriju i sve o čemu ovih dana razmišljam je kako ostati dominantna te zadržati pojas i nastaviti ga braniti svaki put dalje. To je ono o čemu razmišljam kad gledam u bližu budućnost. Ako tu borbu dogovorimo, svakako želim imati fanove u dvorani, nikako se ne vidim u toj borbi bez publike", zaključila je dominantna šampionka.

Ako obje slave u svojim idućim borbama (Amanda se 12. prosinca bori protiv Megan Anderson), možda bi se moglo i krenuti u realizaciju ovog sjajnog okršaja, svakako najuzbudljivijeg koji ženski MMA može ponuditi. Naravno, nadamo se da će do tada i uvjeti za povratak publike na tribine biti osigurani.

Linker
24. travanj 2024 01:08