UFC

Valentina Shevchenko ugovara novu obranu titule već za idući mjesec

Valentina Shevchenko
Čini se kako bi Valentina Shevchenko već idućeg mjeseca mogla ponovno ući u kavez i braniti titulu prvakinje UFC-ove muha kategorije. Trenutno je u pregovorima za nastup u glavnoj borbi UFC on ESPN 4 eventa, koji se održava u San Antoniu. Ukoliko se borba dogovori, imat će priliku osvetiti svoj prvi poraz u MMA karijeri.

Iako su do sada sastavili i više nego zanimljiv program za 20. srpnja, četvrta UFC-ova priredba na glavnom ESPN kanalu još uvijek nema glavnu borbu. 11 vrlo zanimljivih duela ipak nema dovoljno jako ime za predvoditi event pa su iz UFC-a odlučili iskoristiti priliku što je Valentina Shevchenko neoštećena završila prošlotjednu borbu protiv Jessice Eye.

Prema informacijama koje dolaze iz izvora bliskih UFC-u, Shevchenko se trenutno nalazi pri završetku pregovora za novu borbu. Titulu bi trebala braniti protiv Liz Carmouche (13-6, 5-4 UFC), koja se već nalazi na programu u San Antoniu, uparena protiv Roxanne Modafferi. Ipak, s ciljem akvizicije velike borbe, UFC je spreman za Modafferi pronaći novu protivnicu, dok bi se "Girl-Rilla" u tom slučaju po drugi put u karijeri borila za UFC titulu. Podsjećamo, upravo ona je nastupila u prvoj UFC borbi uopće, u veljači 2013. godine. Tada je poražena od Ronde Rousey polugom na ruci krajem prve runde. Ova borba ima još jednu dodatnu priču iza sebe. Naime, upravo Carmouche je 2010. godine nanijela Valentini prvi poraz u MMA karijeri.

Shevchenko je nakon pobjede protiv Eye izjavila kako bi se voljela boriti još jednom do kraja ljeta, no to vjerojatno nije značilo toliko brzo. Ipak, do 20. srpnja ostalo je još pet i pol tjedana što je sasvim dovoljno za pripremiti taktiku za Carmouche. Ona je vrhunska grapplerica, no isto tako borkinja koja bi na nogama imala minimalne šanse protiv Shevchenko. Ukoliko se borba ugovori, čeka nas sjajan sukob stilova.

Linker
25. travanj 2024 07:59