UFC

Velike pobjede Dariusha, Magnyja i Oliveire, O'Malley se vratio i oduševio nokautom

Beneil Dariush, Alex Oliveira i Neil Magny
 Harry How/Getty Images/AFP
Već prije dvije glavne borbe, UFC 248 priredba donijela je sjajan program prepun odličnih dvoboja i prekrasnih završnica. Onaj dio na glavnom programu donio je nokaut pobjedu Beneila Dariusha nad Drakkarom Kloseom, dok su Neil Magny i Alex Oliveira upisali pobjede sudačkom odlukom nad Liom Jingliangom, odnosno Maxom Griffinom. Uvod u glavni program donijela je sjajna povratnička pobjeda Seana O'Malleya nad Joseom Quinonezom.

Beneil Dariush na fantastičan je način zatvorio program UFC 248 priredbe prije one dvije glavne borbe. Nakon potpuno grappling dominacije protiv Drakkara Klosea u prvoj rundi, u drugoj se odlučio upustiti u otvoreni okršaj sa svojih protivnikom. Čak se na trenutak činio uzdrman, budući da je Klose krasno pogodio, no onda je krenuo još žešće. Prešao je Dariush gotovo cijelu širinu kaveza pogađajući udarce na koje njegov protivnik nije odgovarao, da bi završio posao krasnim krošeom na koji ništa nije trebao niti vezati. Sjajna pobjeda za Iranca koji je dokazao kako je ponovno u sjajnoj formi i u odličnom nizu.

Impresivan nastup upisao je Neil Magny. Nakon za njega nevjerojatno duge pauze, vratio se kao autsajder u borbi protiv Lia Jinglianga, no on je Kineza apsolutno izdominirao kroz sve tri runde. Bilo na nogama, bilo u grapplingu, Magny je bio uvjerljiv i siguran, što su rekle i sudačke kartice. Zapravo, Kinez je izdržao do kraja borbe prije svega zahvaljujući svojoj granitnoj "bradi". Sudačkom odlukom, no u puno neizvjesnijoj borbi, slavio je i Alex Oliveira. On je spasio svoj posao u UFC-u nakon tri vrlo napete i sadržajne runde protiv Maxa Griffina.

Uvodni program zatvorila je povratnička borba Seana O'Malleya, a "Sugar" je pokazao zašto je nedostajao bantam kategorije. Samo dvije minute trebalo mu je za pronaći prekrasnu kombinaciju kojoj je završio Josea Quinoneza. Mark Madsen nastavio je niz neporaženosti pobjedom sudačkom odlukom protiv Austina Hubbarda, dok je Rodolfo Vieira potvrdio status favorita ugušivši Saparbeka Safarova u prvoj rundi. Gerard Meerschaert zaustavio je Derona Winna prekidom sredinom treće runde, Giga Chikadze podijeljenom je odlukom bio bolji od Jamalla Emmersa, a sve je otvoreno nokaut pobjedom Danee Batgerela nad Guidom Cannettijem.

UFC 248 - Rezultati (bez dvije glavne borbe)

Beneil Dariush def. Drakkar Klose - KO (R2 1:00)
Neil Magny def. Li Jingliang - jednoglasna sudačka odluka
Alex Oliveira def. Max Griffin - podijeljena sudačka odluka

Sean O'Malley def. José Alberto Quiñónez - TKO (R1 2:02)
Mark Madsen def. Austin Hubbard - jednoglasna sudačka odluka
Rodolfo Vieira def. Saparbek Safarov - SUB (R1 2:58)
Gerald Meerschaert def. Deron Winn - SUB (R3 2:13)
Giga Chikadze def. Jamall Emmers - podijeljena sudačka odluka
Danaa Batgerel def. Guido Cannetti - KO (R1 3:01)

Linker
20. travanj 2024 14:15