UFC

Veliki preokret: Otkazan UFC 249 i preostale planirane priredbe!

UFC 249 i sve preostale planirane priredbe najveće svjetske MMA promocije otkazane su do daljnjeg. To je u razgovoru za ESPN otkrio predsjednik UFC-a, Dana White, otkrivši kako mu je zahtjev za to došao s jedne od rijetkih pozicija kojoj nije mogao reći ne.

Iako je danas došlo nekoliko dobrih vijesti za UFC i fanove, poput one da je riješen problem s komisijom koja bi trebala odraditi UFC 249 priredbu, na samom kraju danu došao je šok. Dana White je ESPN-u službeno otkrio kako se UFC 249 priredba istog trenutka otkazuje, jednako kao i sve ostale planirane priredbe. Razlog je naravno pandemija koronavirusa, no naravno da to nije nešto što je White odjednom shvatio.

Kako je otkrio u ekskluzivnom razgovoru s Brettom Okamotom, naredba je došla sa samog vrha Disneya, jedne od najmoćnijih kompanija svijeta, koja u svom vlasništvu između ostalog ima ESPN, najveću svjetsku sportsku mrežu na čijim se kanalima i servisima UFC priredbe emitiraju.

"Ovo sve je od prvog dana bila jedna velika bitka. Otkad je pandemija krenula, danima i noćima smo se borili da održimo ovu priredbu. Danas smo dobili poziv s najvišeg mogućeg nivoa u Disneyu i u ESPN-u. Cijelo vrijeme govorim kako je ovo sjajno partnerstvo i ESPN je napravio sjajne stvari za nas. Ovog puta su me nazvali i zatražili od mene da ne odradim priredbu iduće subote", rekao je White, da bi odmah potvrdio i ono što do sada nije htio, lokaciju koja je zapravo jučer izašla u javnost:

"Sve smo imali spremno. Tachi Palace, kompleks unutar indijanskog rezervata, je stao uz nas i bio je tu cijelo vrijeme. Mogu vam reći jednu stvari. Kad se svijet vrati u normalu, priredba planirana za Kaliforniju će se održati u Tachi Palaceu. Dovesti ću im velike borbe jer cijenim što su cijelo vrijeme ostali uz mene u ovom."

Iako je pokušavao zadržati pozitivan stav, vidjelo se da Whiteu nije lako. Nakon sve te borbe, malo je bilo onih koji se nalaze iznad njega i koji mu mogu narediti da od svega odustane. Nažalost po fanove koji su se priredbi nadali i borce koji su željeli nastupiti, upravo je takav poziv došao. No, predsjednik UFC-a neće zaboraviti one koji su bili spremni nastupiti.

"Svim borcima koji su s nama na ugovoru, želim da se osjećaju sigurno i da provedu ovo vrijeme sa svojim obiteljima, da pokušaju uživati. Neka se ne brinu o financijama jer dobit će borbe koje su im propisane ugovorom. Osim toga, pobrinut ću se za one koji su bili spremni nastupiti 18. travnja. Pobrinut ću se za što više ljudi mogu i pokušat ću im olakšati ovo vrijeme", rekao je.

White je još dodao kako planirana priča s otokom i dalje postoji, kako je infrastruktura u nastajanju i kako će MMA putem UFC-a postati prvi sport koji će se vratiti. Jedino što to neće biti 18. travnja u Tachi Palaceu. Iako je do sada više puta pokazao da je sposoban napraviti naizgled nemoguće, Dana White ovog puta ipak nije uspio. Prepreka je bilo previše.

Linker
15. travanj 2024 01:25