UFC

(VIDEO) 2017.: Najbolji event, najbrutalniji nokaut i najbolja borba desetljeća te McGregorov izlet u boks

Georges St-Pierre
 screenshot/Youtube
UFC-ov godišnji pregled desetljeća došao je do 2017., godine za koju će mnogi reći kako je donijela najbolji nokaut, najbolju borbu te najbolju priredbe u ovom desetljeću. Isto tako, te godine dogodilo se ono što nitko nije vjerovao da je moguće, McGregor vs. Mayweather.

Pregled 2017. godine UFC je započeo vjerojatno najbrutalnijih nokautom desetljeća te možda i najemitiranijim nokautom u najavama za neku borbu. Naravno, riječ je o "aperkatu iz pakla" Francisa Ngannoua, kojim je na pod poslan Alistair Overeem. Što se tiče spomenute najave, naravno da se radi o onoj za borbu Ngannoua i Miočića, gdje je Kamerunac ipak zaustavljen na putu prema tronu. No, 2017. svakako je bila njegova godina. Kao uostalom i ova iz koje upravo izlazimo.

Iste godine održao se UFC 217, program koji je na kraju donio vjerojatno najviše uzbuđenja od svih priredbi u ovom desetljeću ili barem na takvoj nekoj imaginarnoj ljestvici drži prvo mjesto zajedno s UFC 189. Madison Square Garden, tri borbe za titulu i tri nova prvaka, među kojima je i jedan jedini Georges St. Pierre. Iste godine pokrenut je Dana White's Tuesday Night Contender Series, a održana je i po mnogima najbolja UFC borba u posljednjih deset godina, ona između Justina Gaethjea i Michaela Johnsona.

Te godine se dogodilo i ono što su mnogi smatrali krivim putem za UFC te što su isto tako mnogi vjerovali da nije moguće, boksački meč Floyda Mayweathera Jr. i Conora McGregora. Fanovi i dalje ne podržavaju taj izlet, no činjenica je kako je on bio velika stvar za UFC.

Ova godina donijela je još mnoge sjajnih stvari, no nema sumnje kako je UFC ovog puta s razlogom odabrao ono najvažnije. S velikim veseljem prisjećamo se te sjajne 2017.

Linker
20. travanj 2024 08:22