UFC

(VIDEO) 2018.: Najluđi nokaut u povijesti, teški porazi Stipe i Cyborg, Conor protiv Khabiba

 screenshot/Youtube
2018. godina bila je godina velikih postignuća UFC boraca, prije svega dvostrukih prvaka kakvima su postali Daniel Cormier i Amanda Nunes. Osim toga, godina je donijela dolazak na tron Khabiba Nurmagomedova te njegovu obranu titule protiv Conora McGregora, kao i još neke zanimljive događaje opisane u ovom videu.

2018. godinu otvorila je pobjeda Stipe Miočića nad Francisom Ngannouom, borcem oko kojeg se dogodio rijetko viđeni hype. Miočić je u potpunosti neutralizirao svu opasnost kamerunskog nokautera. No, ako mislite da je UFC to uvrstio u ovu kompilaciju, varate se. Miočić se nalazi u njoj, ali kao poraženi borac protiv Daniela Cormiera. Nakon što u kompilaciju iz 2016. godine nije uvrštena njegova pobjeda nad Fabriciom Werdumom, ovo već možemo okarakterizirati kao znak nepoštovanja.

No, okrenimo se ljepšim stvarima koje je prošla, a uskoro pretprošla godina ponudila. Kompilacija je otvorena nokautom Yaira Rodrigueza protiv Korean Zombieja, iz više razloga nazvanim najluđim nokautom u UFC povijesti. Glavna dva su nevjerojatna tehnika samog udarca, ali i činjenica da je izveden u posljednjoj sekundi borbe koju bi Meksikanac izgubio. Kasnije je isti doživio veliku nepravdu kad nije osvojio nagradu za najbolji nokaut godine na godišnjoj Fighters Only MMA Awards dodjeli nagradi.

Gore spomenuta nagrada otišla je još jednom nokautu koji se nalazi u ovom videu. Riječ je o borbi Amande Nunes i Cris Cyborg, pobjedom u kojoj je Nunes postala prva dvostruka UFC prvakinja u povijesti, a te titule još uvijek drži i danas. U ovoj kompilaciji možemo vidjeti i kako je izgledao debi danas jedne od najvećih UFC zvijezda, Israela Adesanye. Što se još nalazi ovdje, pogledajte u videu.

Linker
25. travanj 2024 17:10