UFC

(VIDEO) 2019.: Godina Jorgea Masvidala i Israela Adesanye

 screenshot/Youtube
Na samom početku 2020. godine, vrijeme je da na pravi način zatvorimo onu prethodnu. UFC-ov mjesečni pregled desetljeća završava se 2019. godinom koji su prije svih obilježila dva borca, Jorge Masvidal i Israel Adesanya. Ipak, teško je ignorirati činjenicu da je UFC i u ovoj epizodi izostavio veliki uspjeh Stipe Miočića.

Nije Miočić jedini koga UFC nije smatrao vrijednim spomena u ovoj kompilaciji. Niti dvostruki prvak Henry Cejudo nije uvršten u nju, kao niti Jon Jones koji je dva puta obranio titulu, a nema tu niti najdominantnijeg imena u UFC-u, Valentine Shevchenko. Jednostavno, neki borci u potpunosti su preuzeli ovu godinu.

Tu se prije svega misli na Jorgea Masvidala, čiji je nokaut protiv Bena Askrena postao jedan od trenutaka koji je najviše oduševio fanove. Pobjeda nad Nateom Diazom uz osvajanje BMF pojasa samo je sve ukrasila i ne treba čuditi što su mnogi mediji Masvidala proglasili borcem godine.

Borcem godine se svakako može proglasiti i Israelu Adesanyu, koji je za razliku od Masvidala nastupio tri puta. Prvo je savladao Andersona Silvu, nakon čega je osvojio privremeni pojas pobjedom protiv Kelvina Gasteluma, a onda je na kraju uzeo titulu nokautiravši Roberta Whittakera. Time ova kompilacija zapravo počinje.

Mjesta je dobio i Khabib Nurmagomedov koji je savladao Dustina Poiriera, kao i Kamaru Usman sa svojom pobjedom nad Tyronom Woodleyem te Weili Zhang od koje UFC u budućnosti puno očekuje. Pogledajte!

Linker
17. travanj 2024 15:30