UFC

(VIDEO) Adesanya proglašen sportašem godine na Novom Zelandu, pa održao govor o kojem svi pričaju!

Israel Adesanya
 Screenshot (Sky Sport)
Sjajna 2019. godina za UFC prvaka Israela Adesanyu je postala još bolja. Ovaj fenomenalan novozelandsko-nigerijski MMA borac je proglašen "Najboljim sportašem Novog Zelanda u 2019. godini" na 57. ceremoniji ugledne tamošnje nagrade "ISPS Handa Halberg Awards". Radi se o najuglednijoj sportskoj nagradi za izvrsnost koju dodjeljuje ta zemlja.

Zanimljivo, unatoč velikoj borilačkoj povijesti Novog Zelanda, ovo je bio prvi put da su borci uopće nominirani za ovu nagradu. To je prilikom ceremonije istaknuo "Stylebender" u pobjedničkom govoru koji je Sky Sport nazvao "epskim".

"Koliko dugo mogu pričati?", pitao je na početku svog govora prilikom dodjele nagrade te je nastavio:

"Ovo je prvi put da su borci uopće nominirani da znate... i zato ovo moram napraviti za legendarne, stare sportaše. Počivao u miru Jimmy Thunder. Tu su naravno i David Tua, Dough Viney, Ray Sefo, Joseph Parker i sada ja - Israel Adesanya."

U prilično dugačkom govoru UFC šampion u srednjoj kategoriji je naglasio kako je borba u njegovom DNK-u, ali se i zahvalio svom klubu "City Kicboxing Gymu" i treneru Eugenu Baremanu za koje tvrdi da su bili ključni za njegov uspjeh.

"Bez njih moja karijera ne bi vrijedila apsolutno ništa. Ne bih bio ovdje i to morate shvatiti. I još jedna stvar. Novi Zeland ima ta dvostruka mjerila - imamo cenzuru! Gdje je kasica-prasica za psovanje? Ma tko ga jeb**. Mi imamo tu nekakvu čudnu kulturu, s kojom sam se susretao odrastajući toliko mnogo puta. Kada vidite nekoga tko ide prema vrhu, želite ga povući dolje jer se sami osjećate nedostatno, a onda to zamaskirate nekakvom poniznošću."

"Vjerujte, ja sam ponizan! Ja sam jako, jako ponizan. Ali vi to ne znate, jer me nikada nećete upoznati. Morate shvatiti jednu stvar. Ako netko od nas zasja u nečemu. Nije bitno u čemu, dajte mu podršku! Jer ako on pobjeđuje i mi pobjeđujemo. Ako ja pobjeđujem i vi pobjeđujete! To morate shvatiti. Znam sada da će biti vas par kiselih kojima se ovo nije svidjelo. Možda ćete pljeskati, ali ste kiseli unutra. Ali tko vam je kriv, budite takvi!", zaključio je UFC prvak kojeg uskoro očekuje obrana naslova protiv Yoela Romera na UFC-u 248.

Čitav govor "Stylebendera" pogledajte u nastavku!

Linker
24. travanj 2024 12:26