UFC

(VIDEO) Bisping usred svog podcasta izvadio umjetno oko: 'Ovakav sam se borio, varao sam komisiju!'

Michael Bisping
 screenshot
Tijekom nove epizode svog 'Believe You Me' podcasta, bivši UFC-ov prvak Michael Bisping otkrio je kako je s teškom ozljedom oka uspijevao nastupiti, odnosno kako je dobivao dozvolu komisije. Čak je u eteru izvadio umjetno oko i time šokirao sve gledatelje.

Danas umirovljeni član UFC-ove Kuće slavnih posljednjih je godina na većini javnih događanja nosio sunčane naočale. Posebno se tu misli na UFC-ove konferencije za medije i na događanja usred "fight weeka" priredbi na kojima je nastupao. Naime, poznato je kako je tijekom borbe protiv Vitora Belforta, koju je odradio 2013. godine, Bisping obolio od strabismusa. Riječ je o očnoj bolesti koja uzrokuje stanje u kojem oči nisu pravilno "centrirane" prema objektu gledanja. Ona je nastala kao nastavak na ozljedu rožnice koju je Britanac doživio u toj borbi. To je stanje s kojim nije lako dobiti dozvolu za nastup u borbi, no Bisping je to ipak uspio. Čak je ispričao kako je varao komisiju.

"Nošenje sunčanih naočala u zatvorenom prostoru inače smatram preseravanjem. No, ja imam oko u stanju gdje pokušavam ljude odvratiti od toga da gledaju u njega. Zbog toga sam nosio sunčane naočale, ali i da bih uspio proći kraj komisije", rekao je Bisping da bi onda napravio nešto čime je šokirao gledatelje: "Nosio sam naočale da bih se sakrio od komisije. Nego, pogledajte ovo ljudi!"

Bisping je nakon toga prišao prstima oku i "izvadio ga". Naravno, riječ je o umjetnom oku, svojevrsnoj protezi koju je Bisping u međuvremenu nabavio da bi mu oči izgledale normalno. No, s izvađenom protezom lako se moglo vidjeti kako njegovo oko zapravo izgleda. U trenutku kad je to sve napravio čak je šokirao fanove toliko da su neki pomislili kako se posljednjih pet godina svoje karijere borio bez jednog oka. Pogledajte trenutak kad je Bisping izveo navedeno.

U svakom slučaju, Bisping je tih posljednjih godina karijere ne samo uspješno sakrivao svoje stanje, nego je čak prvobitno savladao Andersona Silvu, a onda je i došao do titule UFC prvaka srednje kategorije te je istu jednom obranio. Tako je s razlogom našao svoje mjesto u UFC-ovoj Kući slavnih, a danas je sve uspješniji i priznatiji kao UFC komentator.

Ako vas zanima cijela epizoda Podcasta možete ju pogledati ispod teksta. Tema Bispingovog oka i sunčanih naočala obrađena je na samom početku.

Linker
19. travanj 2024 17:12