UFC

(VIDEO) Bolan eksperiment: Body builder na vlastitim nogama testirao udarce Wonderboya Thompsona

 screenshot
Poznati body builder Houston Jones odlučio je provjeriti kako je to primiti low kick vrhunskog borca

Mnogi površni pratitelji borilačkog sporta, prije svega MMA-a i kickboxinga, nisu niti svjesni koliko su "low kick" udarci važni te koliko je borcima bitno znati dobro ih izvesti. Naravno, uistinu rijetko vidimo da netko njima završi borbu, u MMA-u čak često možemo primijetiti kako se niti ne boduju koliko neki drugi, no njihov efekt jako je bitan.

Riječ je o vrlo bolnim udarcima koji protivnika usporavaju, izbacuju ga iz ritma te vrlo često uzrokuju promjenu u njegovom kretanju ili čak promjenu samog garda. Osim toga, primljene low kickove se osjeća još nekoliko dana nakon borbe, posebno nakon što se tijelo i mišići opuste. I nitko nije tako lud da odluči te udarce primati svojevoljno izvan borbe. Ili ipak je?

Jedan od tih svojevrsnih ekscentrika je poznati body builder Houston Jones, na čiji je kanal na YouTube pretplaćeno milijun i pol ljudi. I nije doveo bilo koga da te udarce prezentira nego jednog od najboljih na svijetu. Stephen "Wonderboy" Thompson imao je fantastičnu kickboxing karijeru u kojoj nije upisao niti jedan poraz. U MMA karijeri je dva puta došao do napada na titulu UFC-ove velter kategorije, a i dalje je u samom vrhu iste.

Pogledajte kako je Jones primao njegove udarce, ali i to kako njegova noga izgleda nakon toga. Isplati li se tako što istrpjeti za poglede na YouTubeu? To najbolje zna sam Houston.

Linker
19. travanj 2024 16:01