UFC

(VIDEO) Borba Gadelhe i Grasso otkazana nakon velikog pada vage Meksikanke

Alexa Grasso
 screenshot/Youtube
UFC 246 priredba ostala je bez jedne borbe na glavnom programu. Nakon što je Alexa Grasso za čak 2.2 kilograma premašila granicu slamka kategorije, komisija savezne države Nevade otkazala je njenu borbu protiv Claudije Gadelhe, unatoč tome što je njena protivnica bila spremna prihvatiti međukategoriju i 30 posto honorara koji je trebao pripasti Grasso.

Komisija Nevade otkazala je borbu zbog svog pravilnika u kojem najveća razlika između dva borca/borkinje te kategorije smije biti 1.4 kilograma (tri funte). Budući da je Gadelha prošla vagu bez problema, odnosno zadovoljila je potrebnih 52.2 kilograma, komisija je borbu otkazala. Borba nije mogla ostati na programu unatoč tome što je Gadelha bila spremna boriti se i prihvatiti 30 posto honorara koji bi bio oduzet Meksikanki.

Ovo nije prva situacija u kojoj je Grasso na vaganje došla preteška. 26-godišnja Meksikanka to je već napravila u kolovozu 2017. godine, kad je na borbu protiv Rande Markos došla s kilogram i pol preko granice kategorije. Na kraju je tu borbu pobijedila podijeljenom odlukom sudaca. Inače je kao UFC borkinja ostvarila po tri pobjede i poraza što nikako nije opravdalo najave s kojima je došla iz Invicte. Posljednji nastup imala je u rujnu prošle godine kad je poražena od Carle Esparze, a njih dvije zaradile su bonus za borbu večeri.

Za Gadelhu (17-4, 6-4 UFC) ovo je trebala biti prva borba nakon srpnja prošle godine i pobjede nad gore spomenutom Markos. Bivša izazivačica dvije i pol godine nije uspjela spojiti dvije pobjede i tome se nadala ovog puta. Pretpostavlja se kako će joj biti isplaćen njen osnovni honorar, a ona će se nadati kako neće morati dugo čekati na ugovaranje idućeg nastupa.

Ova borba trebala se nalaziti na glavnom program priredbe, a trenutno još uvijek nije poznato koja će zauzeti njeno mjesto. Trebalo bi se sve znati do ceremonijalnog vaganja koje je na rasporedu u ponoć. Ispod teksta možete vidjeti kako je izgledalo službeno vaganje Alexe Grasso.

Linker
19. travanj 2024 10:12