UFC

VIDEO: Brutalan nokaut u maniri Cro Copa obilježila i fenomenalna reakcija suca!

Dawodu vs. Horie
 screenshot
Izbor nokauta dana pada na izvedbu Hakeema Dawodua s UFC 240 priredbe. On je high kickom u trećoj rundi savladao Yoshinorija Horieja. No, jednako vrijedna pohvale, ako ne i više, je reakcija suca Kylea Cardinala.

Dawodu je pred svojom kanadskom publikom lošije krenuo u borbu protiv borca iz Japana, koji je odlučio u svom UFC debiju ostaviti dobar dojam. Horie je prvu rundu izgledao sjajno, no onda je Dawodu odlučio prelomiti. Već drugu rundu počeo je dominirati, da bi u trećoj nastavio. Nedostajao je samo prekid za potpuni dojam prekrasne predstave. I on je došao u posljednjoj minuti borbe.

Pogađao je kanadski borac vrhunske udarce u klinču, no njegov se protivnik nije predavao. Neprestano je ostajao u borbi, tražio svoju priliku i čekao udarac. Ipak, završilo je sve tako da je publika u dvorani ostala još neko vrijeme na nogama. Pri još jednom klinču, Horie je pokušao izaći na distancu, a Dawodu fenomenalno predosjeća i pogađa high kickom u glavu.

Ipak, ono što je još impresivnije je reakcija suca. Kyle Cardinal bi mogao podosta podići svoju reputaciju nakon vrhunski odrađenog prekida. Iako je Horie pao na stražnjicu, prepoznao je situaciju u kojoj bi svaki dodatni udarac bio previše i samo je uskočio ispred Dawodua. Tako je spriječio nepotrebnu štetu, a pobjedniku borbe osigurao "walk off KO". Fenomenalno, zar ne?

Linker
27. travanj 2024 01:15