UFC

(VIDEO) Ceremonijalno vaganje donijelo dugi i fokusirani pogled Romera i Adesanye: 'Dosta je priče!'

 screenshot/Youtube
Održano je vrlo uzbudljivo i napeto ceremonijalno vaganje za UFC 248 priredbu, koju ćemo pratiti tijekom iduće noći. Za razliku od dana ranije, ovog puta je između Weili Zhang i Joanne Jedrzejczyk sve prošlo mirno, dok je napetost prebaćena na Israela Adesanyu i Yoela Romera.

Nakon vrlo napetog samog vaganja, gdje se Yoela Romera čekalo do gotova samog isteka dvosatnog roka, ista atmosfera prenijela se na pozornicu. Romero je cijelo vrijeme izgledao fokusiran i gotovo ljut, dok je Adesanya ponovno priredio mali show. Kad je stao na vagu, uzeo je kubansku cigaru, pomirisao je, odglumio pokret paljenja iste, a onda ju je slomio i bacio na pod.

Uslijedio je dugi pogled, gdje je Romero prvobitno gledao u nepoznatu točku, da bi onda ipak došlo do pravog "staredowna". Uslijedio su izjave, a prvi je bio Romero koji je dva puta ponovio svoju rečenicu na španjolskom jeziku, ali na pozornici nije bilo nikoga tko bi znao prevesti što je on rekao. Adesanya je bio kratak i jasan.

"Govorio sam da sam čovjek koji može pričati, a nakon toga odraditi posao. No, vrijeme za priču je završilo", kratko je poručio prvak.

Sudionice sunaslovne borbe bile su puno staloženije, čak su se i svojevrsno rukovale. U izjavama su ipak rekle nešto više od gore spomenutog dvojca, a posebno je rječita bila izazivačica.

"Nije važno što je tko rekao kome. Sretno nam bilo, nije važno tko je što rekao i napravio do sada. Težak posao je odrađen, preostala je samo borba. Iskreno vjerujem da ćemo sutra gledati najbolju borbu u povijesti ove kategorije", uz osmjeh je rekla Poljakinja. Zhang je uzvratila:

"Nemojte trepnuti, jer je mogu nokautirati u bilo kojoj sekundi borbe."

Ukupno se na programu priredbe nalazi 12 borbi, sedam na uvodnom programu koji započinje u 1 sat iza ponoći te pet na glavnom u već standardnih 4 sata. Svi oni odradili su posljednji pogled oči u oči.

UFC 248 - rezultati vaganja (u lb)

Israel Adesanya (184.5) vs. Yoel Romero (185)
Zhang Weili (115) vs. Joanna Jedrzejczyk (115)
Beneil Dariush (156) vs. Drakkar Klose (156)
Neil Magny (171) vs. Li Jingliang (171)
Alex Oliveira (171) vs. Max Griffin (170.5)

Sean O’Malley (135.5) vs. Jose Quinonez (135.5)
Mark Madsen (156) vs. Austin Hubbard (154.5)
Rodolfo Vieira (186) vs. Saparbek Safarov (186)
Gerald Meerschaert (185) vs. Deron Winn (185.5)
Emily Whitmire (117.5) vs. Polyana Viana (116)
Jamall Emmers (145.5) vs. Giga Chikadze (146)
Danaa Batgerel (136) vs. Guido Cannetti (135.5)

Linker
14. travanj 2024 13:15