UFC

(VIDEO) Conor McGregor izašao pred sud u Dublinu

Conor McGregor s odvjetnicima
 screenshot/Youtube(MMA Fighting)
Najpopularniji MMA borac na svijetu, Conor McGregor, izašao je danas pred sud u Dublinu, gdje je trebao odgovarati na optužbu za fizički napad. Riječ je o incidentu iz travnja, kad je šakom udario starijeg posjetitelja jednog dublinskog ugostiteljskog objekta.

Conor McGregor danas je trebao odgovarati pred sudom zbog fizičkog napada iz travnja, kad je šakom udario posjetitelja ugostiteljskog objekta u Dublinu. No, sud je sa svojim odvjetnicima napustio kratko nakon što je tamo pristigao. Naime, zatražena je odgoda te su je dobili. Pred sud će McGregor ponovno izaći 1. studenog i tad će imati dva izbora. Prvi je priznati krivnju (plea or no contest) i automatski saznati kaznu, a drugi je suđenje.

Po irskom zakonu, McGregor u slučaju dokazivanja krivnje može dobiti zatvorsku kaznu u trajanju do šest mjeseci, maksimalno 1500 funti kazne ili oboje. Inače, irska policija je već ranije pokrenula kompletnu istragu. Što se tiče starijeg gospodina kojeg je McGregor udario, on je nedugo nakon incidenta medijima rekao da neće prihvatiti nikakvu nagodbu, nego da će mu najveće zadovoljstvo biti ako McGregor kazneno odgovara. No, na kraju bi se isti mogao izvući s financijskom kaznom koju će s obzirom na svoje bogatstvo platiti bez problema.

McGregor je u otprilike slično vrijeme imao incident u Miamiju, gdje je posjetitelju hotela u kojem je boravio pro razbio, a onda i otuđio mobilni telefon nakon što ga je ovaj pokušao snimiti. Tim putem sve je završilo nagodbom. McGregor je inače krajem ljeta odradio intervju s Arielom Helwanijem u kojem je izrazio žaljenje za svoje posljednje postupke.

"Zapravo nije važno što se tamo dogodilo, ja sam bio u krivu. Taj je čovjek zaslužio uživati u pubu bez da je sve završilo onako kako je. To se dogodilo prije pet mjeseci i ja sam više puta pokušao nekako se odužiti, platiti odštetu za to što sam napravio jer sam napravio apsolutno pogrešnu stvar. Moram preuzeti odgovornost za svoje postupke. Dugujem to ljudima kojima me podržavaju, dugujem to majci, ocu, mojoj obitelji. Dugujem ljudima koji su me trenirali da postanem borac. To nije prava slika mene niti je to razlog zašto sam se počeo baviti borilačkim vještinama. Krenuo sam u to zato da bih se znao obraniti u takvom scenariju. Sad je na meni da se suočim s onim što sam napravio", rekao je tim putem najpopularniji borac svijeta. No, čini se da namjerava odgovarati što blaže, budući da je za ovaj slučaj angažirao dva odvjetnika.

Ispod teksta možete vidjeti snimku nastalu ispred suda u Dublinu, na kojoj vidimo dolazak McGregora u društvu odvjetnika, a nakon toga i odlazak. Za izjave mnogobrojnim pripadnicima medija nije bio raspoložen.

Linker
20. travanj 2024 09:29