UFC

(VIDEO) Cormier potvrdio odlazak u mirovinu: 'Ušutkat ću Miočića i odjahati sa zalaskom sunca'

Daniel Cormier
 Jason Silva/AGIF
Daniel Cormier potvrdio je odlazak u mirovinu nakon UFC 252 borbe protiv Stipe Miočića

Treća borba Stipe Miočića i Daniela Cormiera dogovorena je za 15. kolovoza, kad će predvoditi program UFC 252 priredbe. Tek dva dana do godišnjice njihove druge borbe, u kojoj je Miočić vratio titulu u svoj posjed, dva najbolja teškaša svijeta po treći će put ući u Octagon odraditi međusobnu borbu. I to će biti posljednja borba Daniela Cormiera u karijeri. Umirovit će se godinu i pet mjeseci kasnije nego što je planirao, no više puta je naveo kako će sad to biti neupitno, neovisno o ishodu borbe.

Ipak, u tako nešto nije spreman povjerovati Ariel Helwani, najpoznatiji svjetski MMA novinar, koji na ESPN-u zajedno s Cormierom ima emisiju u kojoj komentiraju aktualna događanja u svijetu MMA-a. A teško da je jučer išta bilo aktualnije od dogovorene borbe. Da ne vjeruje kako će to biti Cormierov posljednji nastup, Helwani mu je odmah rekao te je naveo hipotetsku situaciju u kojoj bi on savladao Miočića, Jon Jones isto tako Francisa Ngannoua, nakon čega bi njihova treća borba bila održana u teškoj kategoriji. Ipak, Cormier je tako nešto u startu odbacio.

"Neću više odraditi niti jednu borbu nakon ove. Odjahat ću sa zalaskom sunca, spreman sam otići", uz osmjeh je rekao bivši prvak UFC-ove poluteške i teške kategorije, čime je svakako jedan od najvećih boraca svih vremena.

Sretan je Cormier s opcijama koje mu se nakon toga otvaraju, no ipak nije mirno podnio poraz u revanšu protiv Miočića te smatra kako je to knjiga koju je potrebno zatvoriti, prije nego što zauvijek ostavi posao profesionalnog borca.

"Volim biti borac, volim to raditi, ali jednako tako volim biti komentator. Sviđa mi se kako izgleda moj život nakon borilačke karijere, no imam još nedovršenog posla. Zvuči kao da me Stipe želi ušutkati pa napokon imam priliku ja ušutkati njega", najavio je.

Miočić još uvijek nije komentirao svoju prvu obranu titule nakon što je istu vratio u svoje vlasništvo, no možda ga upravo ovakve izjava Cormiera motivira da i od njega čujemo pokoje obećanje.

Linker
19. travanj 2024 13:14