UFC

(VIDEO) Dan Hardy u dvorani izgleda impresivnije od velikog broja aktivnih boraca

Dan Hardy
 Facebook
Iako se više puta spominjao njegov povratak borbama, bivši UFC-ov izazivač velter kategorije i jedan od najcjenjenijih MMA analitičara na svijetu, Dan Hardy, to ipak nije učinio. No, materijali iz njegove dvorane daju nam za pretpostaviti kako je i dalje u boljoj formi od značajnog broja aktivnih boraca.

Jedan od najboljih i najpopularnijih britanskih MMA boraca u povijesti svoju je karijeru u mirovanje stavio u sredinom 2013. godine, nakon što mu je dijagnosticirana Wolff–Parkinson–Whiteova bolest. Radi se o srčanom poremećaju zbog kojeg je bio prisiljen prestati s borbama i treninzima. Podvrgnuo se terapijama, a u međuvremenu je počeo raditi kao MMA analitičar i postao je jedan od najcjenjenijih ljudi u tom poslu. Ipak, već početkom 2017. godine počeo je govoriti o tome kako je bolest iza njega i spominjao se povratak. U listopadu 2018. godine Hardy je službeno dobio potvrdu liječnika kako je izliječen i kako se može vratiti borbama, no to se još uvijek nije dogodilo.

Ipak, 37-godišnji "Outlaw" konstantno je u treningu, unatoč tome što mu trenutno primarni posao uzima jako puno vremena. Osim standardnog treninga kojim održava svoju formu, Hardy je s vremenom stekao ljubav prema nekim ninja vještinama. Tako su "nun-chake" postale standardan rekvizit u njegovom treningu, a po video dokazima možemo vidjeti kako mu to itekako dobro ide. Njima se nerijetko pohvali na Instagramu, no ovi posljednji posebno su impresivni.

Prije nego je otišao na pauzu, Hardy je bio u nizu od dvije pobjede i činilo se kako je ponovno na pravom putu prema poziciji koja mu je pripadala u ožujku 2011. godine. Tada je napao UFC-ovu titulu, no ostao je samo jedan od onih koji nisu uspjeli pronaći rješenje za ono što je u Octagonu nudio Georges St-Pierre. Ukupno je u profesionalnoj karijeri upisao 25 pobjeda i deset poraza, dok je kao UFC borac ostao na omjeru od sedam pobjeda i četiri poraza. Bio je prvak Cage Warriors promocije u lakoj i velter kategoriji.

Budući da se nije borio već gotovo sedam godina, pitanje je ima li ikakvog smisla vraćati se, posebno jer mu trenutno zanimanje ide jako dobro. No, ako ćemo gledati samo prema prikazanoj formi, lako je zaključiti kako mu na tome mogu zavidjeti mnogi aktivni borci.

Linker
19. travanj 2024 09:27