UFC

(VIDEO) Dodson još uvijek ima bombe u rukama, ovako je ugasio najvećeg europskog bantam potencijala

John Dodson vs. Nathaniel Wood
 screenshot
John Dodson borac je kojeg nikad ne smijete otpisati. 35-godišnji bivši dvostruki izazivač za UFC titulu to je potvrdio pobjedom nad Nathanielom Woodom, ostvarenom na Fight Nightu u Rio Ranchu. Pogledajte udarac kojim je ugasio niz najvećeg europskog potencijala bantam kategorije.

John Dodson ušao je u ovu borbu s nizom od dva poraza, odnosno s tri poraza u posljednje četiri borbe. S druge strane imao je Nathaniela Wooda, Engleza koji je impresionirao s tri pobjede prekidom u prve tri UFC borbe, a ukupno je bio u nizu od osam trijumfa. Također je sve te pobjede upisao prekidom. Dodson mu je trebao biti svojevrsni ispit zrelosti i spremnosti na ozbiljnije prepreke. Nije ga položio.

Bila je to vrlo uzbudljiva borba gdje se nakon dvije runde moglo bodovati 1:1. Posljednje je trebala donijeti dodatnu dozu uzbuđenja, no potrajala je tek nešto više od deset sekundi. Borci su brzo ušli u razmjenu, a tu se iskusni Dodson pokazao kao brži, precizniji i konkretniji. Pogodio je Wooda udarcem koji ovaj nije očekivao te je brzo završio na podu. Dodson je naravno navalio svim snagama doći do prekida i uskoro je u tome uspio.

Dodson je ovako obranio svoj status rangiranog borca, budući da se prije borbe tamo nalazio na 13. mjestu. Wood je došao s ciljem da mu tu poziciju oduzme, no pokazao se još uvijek nedoraslim za to. Morat će svoju priliku mladi Englez tražiti protiv nekoga drugog. Dodson je, s druge strane, pokazao kako još uvijek ima što za ponuditi i bit će zanimljivo popratiti njegov idući nastup. Pogledajte nokaut!

Linker
18. travanj 2024 22:07