UFC

(VIDEO) Dogodilo se prije točno osam godina: Pogledajte kako je izgledao Khabibov UFC debi!

Khabib Nurmagomedov
 screenshot
Prije točno osam godina u Nashvilleu se održala UFC-ova priredba iz Fight Night serije. Predvođen borbom Jima Millera i Melvina Guillarda, program u startu nije bio nešto previše atraktivan. No, danas ta priredba itekako vrijedi spomena jer je na njoj svoj debi nastup u UFC-u upisao jedan od najboljih svih vremena, Khabib Nurmagomedov.

Tada još uvijek nepoznati 23-godišnjak došao je u promociju uz omjer 16-0, no gledajući da je sve borbe odradio u Rusiji ili Ukrajini, nitko nije mogao biti siguran što će točno donijeti momak kojem je za prvi nastup kao protivnik odabrao Kamal Shalorus. Shalorus je borbu ranije također u UFC došao kao neporažen borac, no u debiju ga je savladao Jim Miller. Teško je pretpostaviti je li mogao i razmišljati o tome kako će prvu UFC pobjedu tražiti protiv borca koji će osam godina kasnije biti na tronu, još uvijek s nulom u rubrici poraza.

Bila je to vrlo zanimljiva borba u kojoj su obojica pokazali određene kvalitete, no Khabib je od starta prezentirao kako je njegovo hrvanje na jednoj izuzetno visokoj razini. Ipak, čvrstog Shalorusa nije uspio dovesti u situaciju odakle će ga završiti sve do sredine treće runde. Tada je napokon uspio doći do njegovog vrata i prisiliti ga na tapkanje. Počeo je tim potezom nevjerojatan niz koji u ovom trenutnu iznosi 12 UFC nastupa i 12 pobjeda, bez da je ijednom bio ozbiljnije ugrožen. Ukupno je na 28-0.

Pogledajte kako je prije točno osam godina izgledao debi borca koji će u travnju ove godine nastupiti u jednoj od najvećih borbi u UFC povijesti. Tada će Khabib ući u kavez protiv Tonyja Fergusona.

Linker
26. travanj 2024 09:10