UFC

(VIDEO) Dominick Cruz žestoko i podrugljivo odgovorio Cejudu: 'Nisi na mom nivou...'

Dominick Cruz
 Ilustracija
Stigao je žestok odgovor bivšeg UFC prvaka Dominicka Cruza na prozivku dvostrukog UFC šampiona Henryja Cejuda. Cruz mu poručuje da nije na njegovom nivou i time zapravo prihvaća bizarnu Cejudovu prozivku od prije nekoliko dana.

Podsjetimo kako je "Triple C", kako sam sebe Cejudo naziva u posljednje vrijeme, nedavno objavio vrlo bizaran video koji bi mogao ući u kategoriju "vjerovali ili ne". Nakon uvodne predstave s pelenama i svojim šampionskim pojasevima koji su pored njega, UFC prvak se okrenuo prema kameri...

"Tata sada treba laku borbu, nekoga koga bi mogao razbiti. Želim nekoga jednostavnog, ono što u hrvanju zovemo ribom. Zapravo, treba mi borba za zagrijavanje", izgovorio je Cejudo prije nego je pokazao svoju majicu na kojoj je pisalo ime bivšeg prvaka:

"Dominick Cruz, govoriš da si najbolji na svijetu, a nisi najbolji niti u Arizoni. Učini mi uslugu i dođi saviti koljeno."

Cruzov odgovor je puno konkretniji, no također ima dozu podrugljivog humora. Naime, uz poruku Cejudu, bivši prvak je objavio video na kojoj dva čovjeka patuljaskog rasta pucaju iz automatske puške. Čitava situacija ne prolazi najbolje za njih, a iz konteksta se može shvatiti da je Cruz upravo Cejuda i njegovog trenera usporedio s ovom dvojicom.

"Henry Cejudo. Nisi niti moj kalibar, niti moj nivo ti mali čovječe. Ti i tvoj mali trener...", napisao je.

Cruza u akciji nismo vidjeli još od poraza od Codyja Garbrandta na UFC-u 207 kada je izgubio pojas u bantam kategoriji. No, nakon tog meča Cruz ponovno muku muči s ozbiljnim ozljedama koje su mu i dosadašnji dio karijere učinili pravim paklom. Naime, bivši prvak je od 2011. godine nastupio tek četiri puta, a od 2011. do 2014. ga uopće nismo imali priliku gledati u Octagonu. Trenutačno se oporavlja od ozljede ramena, a povratak je zakazan za kraj 2019. ili početak 2020. godine.

Cejudovu prozivku treba gledati kao strateški potez kojim želi iskoristiti činjenicu da se Dominick Cruz vraća nakon teške ozljede i nove dugačke pauze. Sakupljač ostavštine, kako bi se Cejuda moglo nazvati, nakon što je skinuo velikana nižih kategorija Demetriousa Johnsona s trona muha kategorije, sada želi još jedan veliki skalp spremiti u svoju vitrinu i time dokazati da je najveći borac ikada u elitnoj promociji. A bivši prvak je očito zagrizao mamac jer vjeruje da unatoč svemu može svladati aktualnog dvostrukog prvaka. Službeni UFC za sada šuti o ovom "matchupu".

Linker
20. travanj 2024 11:16