UFC

(VIDEO) Ferguson bi bio ponosan: UFC-ova potencijalna izazivačica oduševila sjajnim kombinacijama

Irene Aldana
 screenshot/YouTube
Borci u karanteni treniraju na različite načine, a jedan od svojih pokazala je jedna od najboljih borkinja UFC-ove bantam kategorije, Irene Aldana. Njene kombinacije u koje su uključeni laktovi jako podsjećaju na nešto što bismo vidjeli kod Tonyja Fergusona.

Irene Aldana nije se borila od prosinca prošle godine, kad je na UFC 245 priredbi nokautirala Ketlen Vieiru, koja je do tog trenutka glasila za najvjerojatniju iduću izazivačicu. Tom pobjedom skočila je na peto mjesto kategorije, no mnogi smatraju kako će upravo ona iduća napasti Amandu Nunes, budući da je slavila u pet od posljednjih šest borbi. Ispred nje se na ljestvici nalaze Germaine De Randamie i Holly Holm, koje su svoje prilike nedavno imale te Aspen Ladd i Juliana Pena.

Tijekom karantene, očekujući poziv za borbu ili potvrdu kako će ona najesen biti iduća za Amandu, Aldana trenira kod kuće te objavljuje snimke. Nas je posebno impresioniralo njih par na kojima pokazuje kako u stilu Tonyja Fergusona ubaciti laktove u obojite kombinacije.

Aldana je prije svega boksačica i do sada je u Octagonu oduševila svojoj tehničkom potkovanošću. No, u spomenutoj borbi protiv Vieire pokazala je da može i opako nokautirati kad pogodi na pravi način. Brazilki je tim putem nanijela prvi poraz u karijeri, no na izuzetno bolan način. Aldana je tim putem osvojila i svoj drugi bonus za najbolju izvedbu.

Osim dva gore spomenuta bonusa, 32-godišnja Meksikanka posjeduje i dva za borbu večeri. Njene borbe protiv Leslie Smith i Lucie Pudilove donedavno su mnogi smatrali najboljim i najuzbudljivijim ženskim borbama u povijesti UFC-a. To se naravno promijenilo nakon borbe Zhang i Jedrzejczyk. Irene je to vjerojatno samo motivacija da u idućoj borbi fanovima ponudi još više. Kao originalna predstavnica meksičkog "swarm" stila, onako to itekako može.

Linker
15. travanj 2024 13:25