UFC

(VIDEO) Figueiredo nakon najveće pobjede karijere: 'Pojas je moj, samo ga još ne držim'

Deiveson Figueiredo
 Screenshot/Youtube
Deiveson Figueiredo (18-1 MMA, 7-1 UFC) pobijedio je u borbi za titulu na UFC Fight Nightu u Norfolku, ali ipak nije postao novi prvak muha kategorije.

Bez prilike da osvoji pojas ostao je još na vaganju dan ranije kada je stigao pretežak, jer je zbog problema s grčevima morao odustati od skidanja težine. Njegov protivnik Joseph Benavidez prihvatio je borbu i nadao se da će iz trećeg pokušaja uzeti UFC-ov naslov, ali pao je u drugoj rundi. Nakon neizvjesne prve runde i sudara glavama u drugoj, Figueiredo je iskoristio trenutak kada je Amerikanac brisao krv s čela i jednim pravim udarcem u glavu ga je srušio na tlo i dovršio udarcima prije nego što je sudac prekinuo borbu.

"Nisam tužan. Jako sam sretan. Rekao sam i prije meča da ću ga nokautirati u drugoj rundi, i uspio sam. Dugujem sve ovim ljudima u dvorani i onima koji su gledali na TV-u. Nisam prošao na vaganju, morao sam pristati na kompromis i dati ljudima nešto veliko", rekao je Figueiredo nakon borbe.

Prvi put u karijeri je pao na vaganju, i to pred najvažniji meč života.

"Skidanje težine je teklo glatko, bilo je sve u redu. Na dan vaganja sam osjetio grčeve i probleme u želucu. Moj tim je pozvao liječnike koji su rekli da prekinem sa skidanjem. Ovo mi se prvi put dogodilo. Mnogima se to događa, čak se i Khabibu dogodilo. I Yoel Romero će se sada boriti za pojas, a koliko puta on nije prošao vagu? Meni je ovo prvi put. Ne mislim ništa mijenjati, ali sljedeći put ću dovesti svog nutricionista", poručio je Brazilac koji sebe smatra prvakom koji pojas tek treba osvojiti.

"Nije važno. Koga god mi UFC odluči dati, borit ću se. Upravo sam osvojio svoj pojas. Pojas je moj, samo ga još ne držim. Dokazao sam to", zaključio je Figueiredo.

Ovo mu je bila treća pobjeda u nizu i četvrta borba u posljednjih godinu dana. Prošlog ožujka doživio je jedini poraz u karijeri protiv Jussiera Formige, a onda pobijedio Alexandera Pantoju i Tima Elliota.

Linker
19. travanj 2024 16:48