UFC

(VIDEO) GSP prognozirao borbu McGregora i Cerronea: 'Taj dio njegove igre mnogi jako podcjenjuju...'

 Screenshot (YouTube)
Među brojnim analizama glavne borbe UFC 246 priredbe pojavila se i ona legendarnog Georgesa St-Pierrea.

Bivši UFC-ov prvak u velter i srednjoj kategoriji te borac kojeg mnogi smatraju najboljim u povijesti MMA-a, vidi dva različita raspeta okršaja koji nas čeka 18. siječnja.

"Ako to bude brza borba, onda pobjeđuje McGregor. Dogodi li se duži meč, onda će uspješniji biti Cerrone", izjavio je GSP u videu koji je osvanuo na službenoj stranici Tristar Gyma, a s njim se složio i slavni trener Firas Zahabi.

"Ovisit će stvari i o tome hoće li Cerrone pokušati 'grapplati' jer je on jako dobar u parteru. Taj dio njegove igre mnogi jako podcjenjuju. Trenirao sam već s njim i on ima dobra rušenja. Jako je eksplozivan kad ide na rušenje. Ljudi to ne znaju jer to je dio njegove igre koji ne koristi često. A koristio je protiv, recimo, Patricka Cotea. Ako to napravi i preživi prvih nekoliko minuta navale i McGregorove ljevice, onda može doći do pobjede."

Unatoč ranije navedenom, bivši prvak priznaje kako je u svojoj prognozi ipak bliže pobjedi irske zvijezde.

"Ako bude hrvao u prvoj rundi, onda ima dobre izglede za pobjedu (Cerrone, op.a.). Ali, ako pokuša boksati i igrati karate igru s McGregorom, onda će ga McGregor nokautirati. Izgledi su više na strani McGregora, ali i Cerrone može izvući pobjedu. Meč se održava u velteru, a to bi mogla biti prednost za Cerronea, ali McGregor izgleda dosta veliko. Ne znam dovoljno toga o McGregoru, ali iz onoga što sam vidio mogu zaključiti da je poput snajpera, a kada se borite protiv nekog takvog onda se morate kretati, mijenjati razine, kuteve, distancu... A ne znam hoće li Cerrone to činiti. Poznato je da on ima sporiji početak... No, ne krene li odmah jako i brzo, onda će ga McGregor zahvatiti", zaključio je slavni Kanađanin.

Linker
19. travanj 2024 10:21