UFC

(VIDEO) Hoće li se za vikend napokon vratiti ovakav Cody Garbrandt?

Garbrandt vs. Brimage
 screenshot/YouTube
15 mjeseci nakon što je doživio treći poraz nokautom u nizu, Cody Garbrandt ovog će vikenda ponovno ući u Octagon. UFC nas je tim putem prisjetio njegovih najboljih nastupa, odnosno izdanja u kakvom će morati biti ako se napokon želi vratiti pobjedama.

Kad se Dominick Cruz vraćao borbom protiv Henryja Cejuda, pisali smo o tome kako je to njegova prva borba nakon tri i pol godine. No, ujedno je i jednako toliko prošlo od posljednje pobjede Codyja Garbrandta, koju je ostvario upravo protiv Cruza. Tim je putem oduševio nastupom i zasluženo je došao do titule prvaka, predstavivši jednu novu verziju borca, borca za kojeg se očekivalo kako će godina unaprijed vladati kategorijom.

Umjesto toga, doživio je dva poraza nokautom od TJ-a Dillashawa, a onda i od Pedra Munhoza, u borbi gdje ga je prije svega koštalo nestrpljenje, prevelika želja za dokazivanjem i nepažnja kao zajednički derivat prve dvije osobine. Ovog vikenda će protiv Raphaela Assuncaoa pokušati otvoriti novo poglavlje svoje karijere, što sličnije onome kako je došao do borbe protiv Cruza.

A do nje je došao putem pet pobjeda, od čega su njih četiri bile prekidom. Marcus Brimage, Augusto Mendes, Thomas Almeida i Takeya Mizugaki borci su koji nisu izdržali njegove brze, precizne i snažne udarce. Upravo se završnice te četiri borbe nalaze u kompilaciji koju je UFC objavio i kojom pokušavaju prikazati kakav bi se Garbrandt trebao vratiti ako želi ponovno postati ozbiljan kandidat za vrh trenutno možda i najuzbudljivije divizije u cijelom sportu. Pogledajte!

Linker
20. travanj 2024 01:44