UFC

(VIDEO) Hoće li u subotu pasti dvoje dominantnih prvaka? Pogledajte kompletnu najavu za spektakl u Houstonu!

Jon Jones i Valentina Shevchenko
 screenshot/Youtube
Jon Jones i Valentina Shevchenko prvaci su koji svojim divizijama suvereno dominiraju. Vladar muške poluteške i vladarica ženske muha kategorije svoje borbe odrađuju nevjerojatnom lakoćom i titule gotovo da brane na rutinu. No, uvijek dolaze novi izazovi, a njih dvoje svoje iduće morat će odraditi istog dana. 8. veljače na UFC 247 priredbi za koju je danas izašla Countdown najava.

Jon Jones već dugo protiv sebe nije imao neporaženog izazivača. Zapravo, još od siječnja 2015. godine i prve borbe s Danielom Cormierom, Jones se nije borio protiv nekoga kome će morati nanijeti prvi poraz u karijeri, ukoliko želi zadržati titulu prvaka UFC-ove poluteške kategorije. Ovog puta će to morati napraviti Dominicku Reyesu, fizički sjajnom nokauteru koji je zasluženo izborio svoju priliku, a za samo nekoliko dana ima ju namjeru iskoristiti.

Nikad fokusiraniji i mirniji Jones pokušat će iz tog svog mira povući ono što je potrebno za ostvariti još jednu pobjedu u nizu. On nije borac koji brani samo titulu, on brani svoj status najboljeg ikad, a također i svakom borbom pokušava što više fanova uvjeriti da se promijenio i kako su negativne stvari iza njega. Kako je prije svega sportaš i prvak. Upravo o tome je puno toga rekao u ovom Countdownu, dok je Reyes jako dobro analizirao svoj mentalni sklop koji ga je do ove prilike doveo.

Jop uvjerljivije od njega svoje titule brani Valentina Shevchenko, borkinja koja je dočekala UFC-ovo uvođenje njoj prirodne kategorije, a onda je suvereno uzela titulu i dva puta ju obranila bez da je u jednom trenutku bila ugrožena. Ono što nisu uspjele napraviti Jessica Eye i Liz Carmouche pokušat će Katlyn Chookagian. Ova borkinja isto je dugo čekala svoju diviziju, a onda je u njoj napravili rezultate vrijedne ove prilike. U startu je veliki autsajder, no isto tako zna da svatko ima svoje slabosti. Ona tako vjeruje da može pronaći one koje postoje kod trenutne prvakinje.

Ispod teksta nalazi se najava i za tu borbu, koja će u subotu imati ulogu sunaslovne borbe. Pogledajte.

Linker
25. travanj 2024 18:14