UFC

(VIDEO) 'Hulk' pred okršaj s borcem poznatom po high kick nokautima: 'Neće me ni pogoditi'

Ion Cutelaba
 screenshot/Youtube
Uz borbu koja će dati novog prvaka UFC-ove muha kategorije, vjerojatno najzanimljivija borba sutrašnjeg UFC Fight Nighta u Norfolku ona je u poluteškoj kategoriji između Iona Cutelabe i Magomeda Ankalaeva. 'Hulk' za nju ima zanimljivu najavu!

26-godišnji moldavski poluteškaš Ion Cutelaba (15-4, 4-3 UFC) napokon je sazrio i s tri pobjede iz posljednja četiri nastupa, sva tri nokautom u prvoj rundi, dolazi u Norfolk. Tamo mu je povjereno mjesto na glavnom programu UFC Fight Nighta 169, gdje će se boriti protiv Magomeda Ankalaeva.

Borba već u startu zvuči vrlo uzbudljivo, kad znamo po kakvim je završnicama Cutelaba poznat. Od svojih 15 pobjeda, njih 13 ostvario je prekidom u prvoj rundi i s takvim navikama namjerava nastaviti. No, protiv sebe ima jednog od opasnijih nadolazećih ruskih boraca. 27-godišnji Ankalaev (13-1, 3-0 UFC) iza sebe ima onaj nesretni već opjevani poraz od Paula Craiga, kad je nakon 14 i pol minuta dominacije završio u trokutu, ali nakon toga i tri pobjede u nizu. Dvije od njih bile su nokautom high kickom, čime je prezentirao što bi mu moglo biti najopasnije oružje. Cutelabu to ne zabrinjava jer smatra da ovaj neće doći niti u priliku pokušati takav udarac.

"U svojim posljednjim borbama većinom je gađao noge da bi onda tek pokušao high kick. No, u potpunosti sam spreman na to. Njegovi kickovi protiv mene neće raditi. Vidjet ćemo hoće li imati vremena uopće pokušati koji prije nego ga nokautiram", rekao je Cutelaba u razgovoru za MMA Junkie, dodavši nešto o svojoj taktici:

"Ja sam uvijek spreman nokautirati. Isto tako sam tu da pokažem kako sam spreman na sve. Sve što mi na kraju donosi pobjedu. Nije mi važno kakav hype dolazi iza njega i odakle je. Kad se vrata borilišta zatvore, tamo je u mom društvu. A ja znam što treba napraviti."

Ovaj dvojac još nema svoje mjesto na UFC-ovom poretku poluteške kategorije, no vjeruje se da bi pobjeda trebala biti dovoljna za ulaz u Top 15. Tamo se Cutelaba već jednom nalazio, no eliminirao ga je poraz od Glovera Teixeire.

Linker
25. travanj 2024 10:44