UFC

(VIDEO) Jedan od najopakijih ženskih nokauta: Pogledajte čime Meksikanka prijeti bivšoj prvakinji

Ketlen Vieria vs. Irena Aldana
 screenshot/YouTube
Irene Aldana ovog će vikenda preko Holly Holm pokušati izboriti poziciju nove izazivačice

Napokon je svoju priliku dočekala Irene Aldana, borkinja UFC-ove bantam kategorije za koju možemo reći kako već neko vrijeme leti "ispod radara". Meksikanka je sudjelovala u dvije borbe koje upućeniji svrstavaju među najbolje borbe u povijesti ženskog MMA-a (protiv Leslie Smith i Lucie Pudilove), ali tek nokaut pobjedom protiv Ketlen Vieire došla je do toga da je UFC reagirao na njeno ime.

Vieira je prije borbe koju su njih dvije odradile u prosincu prošle godine bila glavna kandidatkinja za izazivačicu. Zapravo, bez toga je ostala zbog duge pauze i trebala je borbu kojom bi potvrdila svoj status. Irene Aldana odabrana je za taj ispit. No, Meksikanka je iskoristila svoju priliku i to tako da je poslala itekako značajnu poruku. Ponovno je pokazala koliko uzbudljivu borbu može pružiti, no ovog puta je istu završila pred sam kraj prve runde. Pogodila je Brazilku fenomenalnim krošeom, poslavši ju u teški nokaut, svakako jedan od opakijih u povijesti ženskog MMA-a.

Aldana je time došla na pet pobjeda u posljednjih šest borbi i ispred nje je velika prilika, samo je jednu pobjedu od pozicije izazivačice. Za iskoristiti tu priliku trebat će joj možda pet rundi, budući da se bori u glavnoj borbi UFC Fight Night protiv Holly Holm. U nedjeljno jutro. 4. listopada, saznat ćemo je li Irene Aldana sposobna ponoviti nešto slično kao u borbi podijeljenoj ispod teksta, odnosno je li spremna postati izazivačica.

Pogledajte na koji je to način riješila svoj prethodni ispit.

Linker
24. travanj 2024 08:16