UFC

(VIDEO) Jones: Pokazao sam vam razliku između prvaka i izvanrednog izazivača

Jon Jones
 Screenshot/Youtube
Jon Jones obranio je pojas prvaka poluteške kategorije u glavnoj borbi UFC 247 spektakla u Houstonu pobjedom protiv Dominicka Reyesa. Iako su Reyes, pa i Dana White i brojni fanovi uvjereni da je izazivač bio bolji u prve tri runde, suci su jednoglasno dodijelili pobjedu Jonesu.

"Ne gubiš, učiš. Zahvalan sam što sam pobijedio u tako poučnom iskustvu. Dominick je napravio sjajan posao, silno ga poštujem. Kakav način za upisati se u povijest, u tako teško zarađenoj pobjedi...", rekao je Jones nakon meča, a onda komentirao kritike na račun sudačke odluke i izjavu Reyesa, koji zbog poraza osjeća manjak poštovanja.

"Ne mislim da su mu pokazali nepoštovanje. Ostvario sam takedowne, a on niti jedan. Imao sam ga s leđa. Iznenadilo me kolika je razlika bila u petoj rundi, moram pogledati borbu. Teško je komentirati prije nego što pogledam snimku meča", rekao je Jones.

Reyes je očekivano zainteresiran za revanš, a ni Jones nema ništa protiv novog susreta.

"Može pokušati tisuću puta, ali svaki ću ga put pobijediti. Moj posao je prihvaćati najteže izazove. Borio sam se i protiv Daniela Cormiera i Alexandera Gustafssona dvaput. Nemam problem s time. Ako ljudi to žele, revanš s Reyesom ovisi o Dani Whiteu koji to treba ostvariti", poručio je Jones.

U prve tri runde Reyes je dominirao u udarcima, ali pao je u posljednje dvije runde i Jones je to iskoristio za pobjedu.

"Nije bilo panike. Dio mene želio je vidjeti hoće li moći izdržati taj tempo, a dio je želio vidjeti što još može pokazati. Vidio sam što je imao za ponuditi, vidio sam da nije izdržao tempo, morate to prihvatiti. To što radim za život nije uvijek ugodan posao. Shvatio sam da ću morati podnijeti njegove najbolje udarce. Mislim da je moja brada podcijenjena. Imam čvrstu bradu".

Uoči pete runde treneri su Jonesu rekli da bi o njoj mogao ovisiti ishod meča.

"Nisam bio cijelo vrijeme uvjeren da pobjeđujem u borbi. Znao sam da neću odustati niti usporiti. Greg Jackson mi je rekao da mi treba peta runda za pobjedu. Srce prvaka u meni odgovorilo je: Nema problema, treneru! Mogu to ostvariti, dat ću sve od sebe. Mislim da sam pokazao razliku između prvaka i izvanrednog izazivača. Imao je sve što je potrebno, ali nešto se posebno mora dogoditi kada je vrijeme da se ukaže pravi šampion. Vidjeli ste to u petoj rundi", rekao je Jones.

Linker
25. travanj 2024 18:50