UFC

(VIDEO) Kako je bivša UFC prvakinja izašla iz ove poluge na ruci?!

Alexa Grasso vs. Carla Esparza
 screenshot/UFC
Carla Esparza savladala je Alexu Grasso većinskom sudačkom odlukom u sunaslovnoj borbi UFC Fight Nighta 159. No, sredinom treće runde umalo je doživjela poraz nakon što je mlada Meksikanka njenu ruku uhvatila u polugu. Teško je zaključiti kako je Esparza izdržala da ne tapka.

Alexa Grasso bila je najrazočaranija osoba nakon UFC Fight Night 159 održanog ovog vikenda u Mexico Cityju. Vjerovala je kako je napravila dovoljno za savladati Carlu Esparzu, no suci tako nisu mislili. Zapravo, umalo da Grasso nije osigurala pobjedu i ranije, odnosno sredinom treće runde, kad je ruku svoje protivnice uhvatila u polugu. Vjerojatno je cijela dvorana bila sigurna kako je borba gotova, no Esparza je izdržala, izvukla se i privela borbu kraju, nakon čega joj je pripala većinska sudačka odluka.

"Puno toga sam napravila, slomila sam joj ruku, slomila sam joj nos. Napravila sam joj puno štete. Ako suci nisu smatrali da sam napravila dovoljno, u redu, tako je kako je", prokomentirala je nakon borbe Grasso, koja nije primila gotovo nikakvu štetu cijelu borbu. No, "grinderski" pristup Esparza bivšoj se prvakinji isplatio. Suci su njena rušenja i kontrolu nagradili pobjedom. No, pobjedu je zapravo dobili na račun srca i izdržljivosti, jer ovo što je izdržala je uistinu nevjerojatno. Esparza se za sada nije izjasnilo po pitanju toga je li joj ruka uistinu pukla, kao što smatra njena protivnica ili se uspjela izvuči bez ozbiljnih posljedica.

UFC se također divi svojoj bivšoj prvakinji, inače prvoj prvakinji slamka kategorije pa su spomenutu polugu na ruci podijelili na Instagramu. Tako je to prilika svima onima koji nisu vidjeli iz čega se Esparza izvukla, da se u to uvjere. Pogledajte!

Linker
19. travanj 2024 01:21