UFC

(VIDEO) Kako je to moguće?! Prisjetimo se Sandhagenovog nevjerojatnog bijega iz poluge na ruci!

Alcantara vs. Sandhagen
 screenshot/YouTube
UFC nam je donio priliku da se prisjetimo nevjerojatne borbe Coryja Sandhagena i Iurija Alcantare

Cory Sandhagen ne može se pohvaliti lakim početkom svoje za sada relativno uspješne UFC karijere. Već u svojoj drugoj borbi u Octagonu, nakon što je impresivno u debiju savladao Austina Arnetta, matchmakeri su mu namijenili prekaljenog veterana i vrsnog grappling majstora Iurija Alcantaru. Zauzvrat su dobili izvedbu američkog borca za pamćenje i ujedno izvedbu koja ga je usmjerila prema današnjem statusu.

Već u samom startu te borbe, koja se održala u kolovozu 2018. godine, Alcantara je neiskusnijeg protivnika uspio uhvatiti u zamku. Vrlo brzo njegova je ruka završila u čvrstoj poluzi i činilo se kako ovo neće dugo trajati, odnosno kako je još jedan mladi borac poklekao nad rutinom i iskustvom. No, Sandhagen je možda neiskusno reagirao u uvodu ove borbe, ali je zato pokazao nevjerojatnu srčanost i izdržljivost te jedan od najimpresivnijih izlazaka iz poluge na ruku koji smo mogli vidjeti.

Iako se činilo da mu je Alcantara djelovao nevjerojatno jakom torzijom, Sandhagen je uspio ostati miran. Gotovo minutu i pol strpljivo je radio na izlasku, u čemu je na kraju uspio te je odmah on došao do dominantne pozicije, a Alcantara je tada ispred sebe imao misiju preživljavanja. Izdržao je Brazilac ogromne batine do kraja prve runde, no nije dugo izdržao u drugoj. Sandhagen je nastavio gdje je stao i vrlo brzo završio borbu.

Ipak, ono najimpresivnije iz ove borbe, koju možete pogledati ispod teksta, ostat će taj izlazak iz poluge na ruku. Upravo on ga je usmjerio prema boljim borbama te startnom UFC nizu od pet pobjeda. On je ljetos prekinut, kad je u borbi za izazivača doživio svoj prvi UFC poraz, od Aljamaina Sterlinga. No, priliku za vratiti se u poziciju u kakvoj je bio imat će već ovog vikenda. Predvodit će ovotjedni program Fight Nighta na UFC-ovom Fight Islandu protiv Marlona Moraesa. Pobjednik se neupitno može nadati poziciji idućeg izazivača za titulu bantam kategorije.

Linker
18. travanj 2024 02:12