UFC

(VIDEO) Kakva ludnica od borbe: Prisjetite se spektakularnog Gaethjeovog debija u UFC-u

Johnson vs. Gaethje
 screenshot/YouTube
Dugo se čekao transfer Justina Gaethjea u UFC, a kad se on napokon dogodio, pokazalo se zašto su fanovi toliko dugo priželjkivali njegov dolazak u najbolju svjetsku MMA promociju. Njegova borba protiv Michaela Johnsona iz 2017. godine vjerojatno bi se našla i među deset najuzbudljivijih u UFC povijesti. Pogledajte ju.

Justin Gaethje izgradio je svoje ime u WSOF-u, posebno spektakularnim borbama protiv Luisa Palomina i Briana Fostera. Bio je njihov neporaženi prvak i po mnogima najuzbudljiviji MMA borac svijeta, no bilo je i onih koji su mu osporavali kvalitetu, ali i onih koji nisu vjerovali da će takav otvoreni stil borbe moći prakticirati i među najjačom konkurencijom. Kad je napokon došao u UFC, svi su čekali vidjeti kako će se predstaviti, a matchmakeri su mu našli sjajnog protivnika za debi u također vrlo uzbudljivom Michaelu Johnsonu.

Borba je od prve sekunde bila otvorena, a već u prvoj rundi pogođeno je oko sto udaraca. Gaethje je bio bolji sve do posljednjih pola minute kad se našao u problemima, no tim putem je svijetu predstavio još jednu svoju karakteristiku, nevjerojatno izdržljivost po pitanju primanja udaraca. Uspio je pretrpjeti pregršt bombi do kraja runde i krenuti u drugu.

Nakon minute i pol druge runde, Gaethje je ponovno u problemima. Johnson je pogađao udarce kakvima bi završio većinu protivnika, no ne i Justina Gaethjea, koji je u trenucima kad je djelovao najugroženiji zapravo okrenuo borbu na svoju stranu. Prošle je otprilike tri i pol minute druge runde kad su na red došle Gaethjeove bombe, a Johnsonova brada ipak nije čvrsta kao ona njegovog protivnika. Krenula je prava kanonada i 15 sekundi prije kraja runde sve je bilo gotovo. 195 značajnih udaraca pogodio je ovaj dvojac u nešto manje od deset minuta.

Justin Gaethje oduševio je i u svoje iduće dvije borbe, unatoč porazima. Ona protiv Eddieja Alvareza po nekim je izborima za borbu godine nadmašila i ovu, a ona protiv Dustin Poiriera bila je najbolja u 2018. Nakon tih poraza se malo pozabavio svojom taktikom, ali je ostao jednako uzbudljiv. Trenutno je na tri nokaut pobjede u nizu. Protiv Jamesa Vicka, Edsona Barboze i Donalda Cerronea. Šteta da se borba protiv Tonyja Fergusona nije dogodila. Bio bi to poseban spektakl, sudionik najbolje borbe 2017. i 2018. godine protiv sudionika najbolje borbe 2019.

Linker
19. travanj 2024 16:00