UFC

(VIDEO) Kakva ludnica: Prihvatio borbu prije dva dana, preživio čuda pa nokautirao velikog favorita

Timur Valiev i Trevin Jones
 screenshot
UFC-ova priča dana borac je imena Trevin Jones i njegova pobjeda protiv Timura Valieva

Samo dva dana prije borbe i dan prije vaganja za borbu protiv Timura Valieva, Trevin "5 Star" Jones dobio je poziv uskočiti kao zamjenski borac. Priliku je bez puno razmišljanja prihvatio, pojavio se u UFC-ovom APEX kompleksu, zadovoljio potrebnu težinu i jučer nešto iza ponoći po našem vremena je ušao u Octagon otvoriti program UFC on ESPN 15 priredbe.

Neće Jones po dobrome pamtiti prvu rundu borbe protiv Valieva, borca koji je u UFC došao s impresivnim referencama te je postavljen kao veliki favorit. Sredinom runde opako je pogodio Jonesa i onda je krenulo preživljavanje američkog borca koji može zahvaliti sucu što nije prekinuo borbu, iako je par puta bio blizu toga da uskoči i skrati mu muke. Valiev je u toj prvoj rundi pogodio čak 53 značajna udarca i očekivalo se kako bi na početku druge mogao završiti posao.

Ipak, Jones se tijekom minute odmora uspio u potpunosti oporaviti i u drugu dionicu krenuti ravnopravno. S druge strane, Valiev je nošen završnicom prošle runde bio još agresivniji i tu je napravio pogrešku. U jedan je udarac ušao previše otvoren i Jones to koristi za svoj direkt točno u bradu. Ruski borac završio je na podu gdje je počeo primati ground n' pound kanonadu i borba je nedugo nakon toga bila gotova. Trevin Jones autor je vjerojatno najvećeg UFC preokreta u 2020. godini i to u večeri kad veliki preokreti u borilačkom sportu nisu bili rijetkost.

"Ovdje sam s ciljem da i ostanem", izjavio je Jones nakon pobjede nad Valievim, čiji je omjer nakon ove borbe 16 pobjeda i tri poraza. Ovo se zove iskorištavanje prilike na pravi način.

UFC je na svojoj Facebook stranici podijelio video u kojem vidimo kako je Jones završio borbu, a u nastavku i što je sve izdržao u prvoj rundi. Pogledajte!

Linker
20. travanj 2024 02:42