UFC

(VIDEO) Khabiba se u Dagestanu pratilo zajedno na ulicama, a nakon borbe je krenula velika fešta

 screenshot/YouTube
Cijeli Dagestan 'na iglama' je pratio posljednju borbu svog sportskog heroja

Nije nikakva tajna da je Khabib Nurmagomedov najveći sportaš kojeg je Dagestan ikad dao. Isto tako ne treba objašnjavati zašto je UFC-ov prvak lake kategorije heroj svih žitelja te ruska republike smještene na Kavkazu. Zbog toga nitko nije iznenađen činjenicom da glavni grad, Mačačkala, u kojem živi i obitelj Nurmagomedov, ne spava kad se "Eagle" bori.

Ovog puta zbog prilagođenog termina borbe zapravo nisu morali niti ostajati budni, nego su borbu mogli popratiti u večernjim satima. Tako su se prijenosi borbe organizirali na više različitih mjesta, gdje su Dagestanci istu mogli zajedno pratiti, a onda i burno proslaviti pobjedu Nurmagomedova, u borbi koja će se nedugo nakon njenog završetka pokazati kao posljednja u njegovoj velikoj karijeri.

Kako se borba uz veliku napetost pratila, tako je jednaka razina opuštanja viđena nakon nje. Dagestanci su napravili veliku feštu, na ulicama se plesalo do kasnih sati, a možemo samo pomisliti kako će to izgledati kad se njihov junak i uzor, koji je o svom narodu uvijek govorio samo najljepše, vrati kući i podigne pojas prvak ispred njih. Svakome tko uspije biti prisutan bit će to nezaboravno iskustvo. Do tada, pogledajte kako je izgledala subotnja noć na ulicama Mahačkale.

Linker
25. travanj 2024 13:30