UFC

(VIDEO) Khabibov 'nasilnik' se vratio: Pogledajte kako je Tukhugov slavio nokautom u prvoj rundi!

Zubaira Tukhugov i Khabib Nurmagomedov
 Instagram
UFC Fight Night u Aucklandu bio je sretan za jednog od najpoznatijih timskih kolega Khabiba Nurmagomedova, Zubairu Tukhugova. Borac poznat po udaranju Conora McGregora nakon UFC 229 priredbe došao je do svoje prve pobjede nakon više od četiri godine i to nokautom u prvoj rundi protiv Kevina Aguillara.

Od prosinca 2015. godine čekao je Zubaira Tukhugov (19-4-1, 4-1-1 UFC) svoju novu pobjedu u Octagonu. Puno toga se u međuvremenu dogodilo u životu i karijeri 29-godišnjeg Dagestanaca i jednog od dva glavna trening partnera i najbolja prijatelja Khabiba Nurmagomedova. Iduća borba donijela mu je poraz od Renata Moicana, onda je odradio suspenziju zbog dopinga, a nakon toga je uslijedila i kazna radi udaranja Conora McGregora tijekom nereda po završetku UFC 229 priredbe. Upravo on bio je onaj koji je Irca udario nakon što je uskočio u kavez.

Nakon svega toga, vratio je rujnu prošle godine na UFC 242 priredbi u Abu Dhabiju, no tamo je odradio meč bez pobjednika protiv Leronea Murphyja. Slavlje je napokon dočekao u Aucklandu i to u vrhunskoj maniri, nokautom u prvoj rundi protiv Kevina Aguillara. Zubaira je dočekao svoju priliku i završio borbu na način koji jako dobro dokazuje zašto ga smatraju jednim od najvećih potencijala perolake kategorije.

Ova pobjeda svakako bi trebala dati vjetar u leđa borcu koji je uz Islama Makhacheva zapravo najbliži prijatelj Khabiba Nurmagomedova i redovni sudionik svih njegovih trening kampova. Tako će biti i sada, budući da će tek kratko odmoriti, a onda se vratiti u AKA dvoranu gdje će Nurmagomedov odraditi glavni dio priprema za veliku borbu protiv Tonyja Fergusona koja je na rasporedu 18. travnja u Brooklynu. Onaj glavni dio kampa bi tako ovih dana zapravo trebao krenuti.

Linker
23. travanj 2024 09:23