UFC

(VIDEO) 'Kralj Kung Fua' ugovorio borbu protiv autora najluđih UFC nokauta

Muslim Salikhov i Niko Price
 Instagram
Na papiru nevjerojatno uzbudljiva borba UFC-ove velter kategorije održati će se za nešto manje od dva mjeseca na UFC Fight Nightu 172. Muslim Salikhov, puno poznatiji kao 'King of Kung Fu' borit će se protiv borca poznatom po nevjerojatno kreativnim nokautima, Nika Pricea.

Sam opis iz uvoda mnogima bi već bio dovoljan da ovoj borbi daju posebnu pažnju, a ona uistinu fanove navodi na to da očekuju neočekivano. To je itekako jasno iz onoga što su do sada mogli vidjeti iz nastupa dvojca koji je UFC odlučio upariti.

Muslim Salikhov (16-2, 3-1 UFC) vjerojatno je najuspješniji wushu sanda borac u povijesti, a nakon karijere u kickboxingu i drevnoj kineskoj stand up vještini, odlučio se za MMA. Trebalo mu je neko vrijeme da dođe do UFC-a, a kad je pristigao u prvoj je borbi razočarao. Ipak, drugi nastup, u travnju 2108. godine donio mu je pobjedu nokautom, da bi se onda njegov idući nastup čekao dugih 15 mjeseci. No, čekanje se isplatilo budući da je u rujnu prošle godine brutalno nokautirao Nordinea Taleba. Uostalom, snimka tog njegovog nokauta prošle je godine bila jedna od najgledanijih stvari na našem portalu. Rijetko kome je upitno zašto je to tako. Da bi godinu završio još bolje, samo mjesec i pol dana kasnije savladao je i Laureana Staropolija jednoglasnom sudačkom odlukom te je u 2020. godinu ušao s nizom od tri pobjede.

Niko Price (14-3, 6-3 UFC) je posebna priča. Radi se o nevjerojatno kreativnom borcu koji je do sada četiri puta uzimao bonus za najbolju izvedbu i to apsolutno zasluženo. Mogao je možda i koji put više, posebno za pobjedu protiv Brandona Thatcha u svom debiju. Svoju kreativnost potvrdio je impresivnim nokautom protiv Alana Joubana, a sposobnost plasirati pravu bombu pokazao je i protiv Tima Meansa. No, ono što ga je proslavilo je nokaut protiv Randyja Browna, kojeg je prvo zarobio nogama, a onda u besvjesno stanje poslao udarcima s noge, kao i onaj protiv Jamesa Vicka, kojeg je završio "upkick" udarcem, odnosno udarcem nogom dok se nalazio na leđima. Možemo reći kako je teško očekivati i sekundu dosade u nekoj njegovoj borbi jer je svakog trenutka sposoban napraviti potez vrijedan divljenja. Protiv jednako kreativnog ruskog udarača imat će itekako što za prezentirati.

Ova borba smjestila se na UFC Fight Night 172, kojeg 11. travnja u Portlandu predvodi teškaški okršaj Alistaira Overeema i Walta Harrisa.

Linker
20. travanj 2024 11:07