UFC

(VIDEO) Na današnji dan 2011. godine: Najbolji nokaut u povijesti UFC borbi za titulu i početak 'Jonesove ere'

Anderson Silva i Jon Jones
 screenshot
Na današnji datum 2011. godine održan je UFC 126. Ta priredba danas je svakako jedna od bitnijih u povijesti najveće svjetske MMA promocije. Naime, na njoj je Anderson Silva upisao svoju legendarnu nokaut pobjedu protiv Vitora Belforta, a Jon Jones je pobjedom nad Ryanom Baderom izborio napad na UFC titulu.

Anderson Silva odradio je puno velikih borbi u svojoj borilačkoj karijeri. No, ona protiv Vitora Belforta nešto je posebno. Krenuvši od njihovog samog rivaliteta koji se dugo vremena stvarao pa do činjenice da se između njih dvojice podijelio cijeli Brazil. Dugo je bila očekivana ta borba, a u takvima su oni najveći sposobni izvesti nešto čarobno.

Upravo takav je nokaut kojim je Silva upisao pobjedu. Taj "front kick" neupitno je najbolji i najpoznatiji nokaut u povijesti UFC-ovih borbi za titulu prvaka, iza sebe ostavivši nekoliko spektakularnih poteza. Ovaj svojevrsni "poljubac" danas je napunio devet godina.

Devet godina napunila je i borba u kojoj je Jon Jones savladao Ryana Badera, time izborivši priliku postati najmlađi UFC prvak u povijesti, što je mjesec i pol dana kasnije uspio. Jon Jones još uvijek ima taj status, a vi se prisjetite kako je došao do prilike izboriti ga.

Ostala su samo tri dana do nove Jonesove borbe za titulu. Što se tiče Silve, velikan je u međuvremenu pao s vrha, a mnogi njegovi fanovi se nadaju kako će uskoro odlučiti kako je vrijeme da stane. No, kad si velik, teško je priznati da je tvoje vrijeme prošlo.

Linker
20. travanj 2024 08:57