UFC

(VIDEO) Na današnji dan održan je najbolji UFC event u povijesti

Conor McGregor
Po američkom vremena bio je to 11. srpnja 2015. godine, no kod nas je tada već bio 12. dan sedmog mjeseca u godini. Dogodio se tim putem UFC event koji je u startu dolazio uz velika očekivanja i ona su u potpunosti opravdana. UFC 189 do danas je ostao najbolji i najuzbudljiviji event u UFC povijesti, a sve je kulminiralo tijekom njegove glavne borbe.

Louis Smolka i Neil Seery odradili su fenomenalan grappling meč, do danas jednu od najboljih UFC borbi muha kategorije. Cody Garbrandt oduševio je svojim kretanjem i tehnikom u borbi protiv Henryja Brionesa, a John Howard savladao je Cathala Pendreda nakon tri sjajne runde. Što tek reći za četiri i pol minute kaosa između Matta Browna i Tima Meansa? A to je tek ono izdvojeno iz uvodnih borbi UFC 189 priredbe.

Thomas Almeida i Brad Pickett otvorili su glavni program pravim ratom u kojem je Brazilac nokautirao svog engleskog kolegu koljenom. Gunnar Nelson prezentirao je svoj fenomenalan grappling borbom u kojoj je završio Brandona Thatcha, a genijalan rat vidjeli smo između Jeremyja Stephensa i Dennisa Bermudeza. Borba je to koja bi na gotovo svakoj drugoj priredbi bila borba večeri. No, ovdje je sunaslovna borba bila ona između Robbieja Lawlera i Roryja MacDonalda. Radi se o njihovoj drugoj borbi, na kraju najboljoj borbi te godine i jednoj od najboljih u UFC povijesti.

A to je sve zapravo na kraju ostalo u sjeni onog glavnog, zapravo ostavljeno je sa strane čim su se ugasila svjetla u dvorani, da bi krenuli ulasci glavnih zvijezda. Conor McGregor dobio je tog dana priliku osvojiti UFC titulu perolake kategorije. Budući da se Jose Aldo ozlijedio ona je bila tek privremena, a hrabar borac koji je prihvatio suprotstaviti se Ircu bez ikakvih priprema bio je Chad Mendes. Ulazak u dvoranu bio je svojevrsni rock koncert, budući da je Conoru tijekom puta do kaveza Sinead O'Connor otpjevala epični "Fogy Dew", a "County Boy" Mendes imao je izvedbu Aarona Lewisa iz benda Staind.

U borbi smo vidjeli vrhunski okršaj i preokret. McGregor se po prvi put u karijeri našao u velikim problemima, no izdržao je, da bi na kraju iskoristio Mendesov umor i završio borbu na svoj način. Bila je to ključna stanica u stvaranju onoga što je Conor McGregor postao i ostao do danas.

UFC se prisjetio te obljetnice i postavio na svoju Facebook stranicu video kojim se imamo priliku prisjetiti tog velikog okršaja. Šteta da objavu nisu posvetili cijelom eventu nego tek njegovoj glavnoj borbi, no i ovo je svakako vrijedno vaše pažnje i vremena. Prisjetimo se vremena kad je UFC bio nešto drugačije nego danas. Je li to bilo bolje ili lošije, ostavljamo vam na vaš osobni sud.

Linker
20. travanj 2024 16:30