UFC

(VIDEO) Nikad ga ne otpisujte: Pogledajte kako je Lewis izgubio dvije runde pa nokautirao Tyburu

Derrick Lewis
 screenshot/Youtube
Nećemo pogriješiti ako Derricka Lewisa nazovemo najneobičnijim UFC-ovim borcem teške kategorije. 'Black Beast' borac je koji je kroz svoju karijeru pokazao kako zna izgledati izgubljen, poražen i u potpunosti izdominiran, a onda borbu preokrenuti u svoju korist. Jedan primjer takve borbe njegova je pobjeda protiv Marcina Tybure.

Derrick Lewis (22-7, 13-5 UFC) borio se protiv Tybure u veljači 2018. godine, nedugo nakon što je porazom od Marka Hunta prekinuta njegova serija od šest uzastopnih pobjeda. Tybura je također dolazio iza poraza koji mu je nanio Fabricio Werdum, time prekinuvši njegov niz od tri pobjede. Tražio se povratak na prethodni put.

Nakon deset minuta činilo se kako je Poljak puno bliže tome. Taktički je radio sjajno, pogađao je Lewisa i jednako dobro bježao od njegovih udaraca. Djelovalo je da je pročitao njegov stil borbe i da će lako doći do pobjede. No, treća runda dala je drugu sliku. Iako se i dalje činilo da je Lewis potrošen i da nema više što ponuditi u ovom meču, on je zapravo samo čekao svoju priliku. Trebalo mu je samo nekoliko sekundi u kojima će Tybura stati, u kojima će prestati raditi ono što je radio do tada. To se dogodilo sredinom posljednje dionice.

Tybura je tijekom jednog svog napada dozvolio da Lewis okrene situaciju, a onda nije pobjegao od razmjena nego je samo stao. Lewis je to iskoristio i pogodio ga svojim prvim pravim udarcem u borbi, a onda je serijom samo tako nastavio. Upisao je tim putem pobjedu koja ga je, uz još jednu u sličnoj maniri (protiv Alexandra Volkova), usmjerila do borbe za titulu koju je krajem te godine i odradio.

Lewis se u subotu na UFC 247 priredbi bori protiv teškaške pridošlice, Ilira Latifija. Prije toga pogledajte kako je izgleda ova gore spomenuta borba.

Linker
17. travanj 2024 07:13