UFC

(VIDEO) Od Shalorusa do Poiriera: Pogledajte priču o cijelom Khabibovom putu do UFC titule

Khabib Nurmagomedov
 screenshot/Youtube
UFC je pripremio sjajnu dokumentiranu priču o Khabibu Nurmagomedovu, od njegovog dolaska u UFC pa sve do osvajanja titule i prve obrane. Pogledajte ju!

U prvom mjesecu 2012. godine, svoj UFC debi odradio je momak iz Dagestana tadašnjeg profesionalnog omjera 16-0. Unatoč tome, Khabib Nurmagomedov u UFC je ušao tiho i na mala vrata. Tek oni pasioniraniji fanovi primijetili su kako je u promociju stigao momak zavidne hrvačke pozadine i "skora" koji se jednostavno ne smije ignorirati. No, nitko nakon prve borbe nije sipao previše hvalospjeva.

Zapravo, teško da su neki veći hvalospjevi došli i nakon druge ili treće, u kojima je također jednako uvjerljivo savladao Gleisona Tibaua i Thiaga Tavaresa. Ponajviše zbog trenutaka u kojima mu je iskusni Tibau napravio probleme. No, 21 bacanje protiv Abela Trujilla je nešto nakon čega nitko nije mogao ostati ravnodušan. To je i danas UFC rekord, a Khabib je opasnog Trujilla doslovno nosio po kavezu poput vreće. Savladao je još Pata Healyja, a UFC ga je napokon prepoznao kao nekoga kome trebaju dati više pažnje.

Rafael Dos Anjos, Darrell Horcher, Michael Johnson i Edson Barboza niz je Khabibovih protivnika do borbe za titulu. Kroz sve je prošao uvjerljivo i nitko se nije čudio što je nakon cijelog prošlogodišnjeg UFC 223 kaosa uspio proći i kroz Ala Iaquintu. S titulom oko pasa obračunao se i s Conorom McGregorom u najvećoj UFC borbi do sada. Tako je svoj omjer u najvećoj svjetskoj MMA promociji doveo do 11-0.

12. pobjedu Khabib će tražiti sutra protiv Dustina Poiriera, no prije toga pogledajte kakvu je UFC pripremio sjajnu priču o cijelom Khabibovom putu spomenutom u prethodnim odlomcima.

Linker
20. travanj 2024 09:03