UFC

(VIDEO) Osveta MMA zajednice radi napada na 'Kauboja': ESPN-ovog analitičara sprdaju radi očajnog boksa!

Ilustracija
 Screenshot
Poznati američki sportski TV komentator Stephen A. Smith je možda dirnuo u osinje gnjezdo žestokom kritikom UFC veterana Donalda Cerronea nakon njegovog lošeg nastupa na UFC-u 246. Boksački znalac je, naime, zadnjih dana postao sprdnja MMA zajednice kojoj se nije svidjelo to što je Smith tako ponižavajuće govorio o UFC rekorderu.

Smith, koji je zaposlenik ESPN-a, je bio dio komentatorske ekipe koja je nakon UFC-a 246, uživo, za gledatelje ispred malih ekrana, analizirala spektakl u T-Mobile Areni i dakako meč između McGregora i Cerronea. S obzirom da je i sam svjestan da se ne nalazi na svom terenu, Smith se u startu ogradio kao netko tko je samo "promatrač", no to ga nije spriječilo da divljački izvrijeđa Cerroneov nastup. Zaista se teško prisjetiti slično negativne analize nekog MMA analitičara u posljednje vrijeme.

"Ovo je bilo gadljivo! Da budem vrlo jasan... Meni je čast što sam ovdje s vama momci. Ja sam samo gledatelj koji gleda ovaj sport sa strane. Očekivao sam vidjeti više od 40 sekundi. Predvidio sam da će ga Conor završiti unutar dvije runde. Mislio sam da će ga nokautirati!", Smith je započeo svoju analizu, a onda je nastavio još žešće...

"Ovako stoje stvari. 'Kauboj' je bio gotov već nakon 15 sekundi. Kada ga je Conor pogodio s onim ramenima u klinču, on je bio gotov. Izgledao je kao da se predao. Ovo je bio izuzetno jadan nastup jednog sportaša."

"Znate i sami razliku između nekoga tko je miran, staložen i spreman za pritisak. I nekoga tko se jasno uvalio u nešto što je iznad njegovog kalibra. Kada pogledate 'Kauboja' Cerronea, to je bio čovjek koji očito večeras nije bio spreman za meč. Znali smo da će Conor biti spreman", krenuo je prema kraju Smith da bi na koncu i poentirao:

"Znali smo da će Conor biti spreman i pitali smo se hoće li ga nokautirati rano, odmah na početku. Jer s obzirom da je Cerrone fizički veći, kako bi meč odmicao, tako bi bio u prednosti. A onda on padne nakon samo 15 sekundi, izvukao se iz klinča, ali je dopustio Conoru da ga ponovno dohvati. Daj molim te... On je bolji borac od toga, ali samo ne večeras!"

Smith je na samom kraju zvučao kao da sugerira da se Cerrone nije uopće došao boriti i da se radilo o nekakvoj predstavi ili namještaljki. I tako je samo dodatno okuražio velik broj onih koji su i prije meča na UFC-u 246 govorili da će se raditi o namještaljki u kojoj je Amerikanac došao samo pokupiti najveći honorar u karijeri i pasti.

Znajući što je sve "Kauboj" prošao kroz svoju karijeru i s kime je sve bio u Octagonu, MMA javnost je "na nož" dočekala stručnjaka za boks i njegovu analizu nakon dvoboja. Forume i društvene mreže su preplavili negativni komentari Smithovog napada na Cerronea, a sam Smith se našao pod žestokom rafalnom paljbom. Nisu samo fanovi stali na stranu svog mezimca..., mnogo Cerroneovih kolega iz UFC rostera je javno izrazilo potporu "Kauboju", a kritiziralo je nestručnost boksačkog analitičara.

Konačni udarac se dogodio u četvrtak, kada je bivši UFC borac Josh Thomson objavio video na kojem Smith udara boksačke fokusere te je napisao:

"Stephen A. Smith mora naučiti malo više prije nego što ima pravo kritizirati legende ovog sporta poput Donalda Cerronea i nazivati ih papcima!"

Linker
24. travanj 2024 10:54