UFC

VIDEO: Ovakav nokaut prava je rijetkost: UFC nas podsjetio na prekid koji je mnoge ostavio u čudu

Niko Price vs. Randy Brown
Kroz svoje dosadašnje borbe, Niko Price iskazao se kao jedan od najinovativnijih UFC boraca. Načini na koje on završava borbe nevjerojatno se razlikuju i protivnici nikad ne znaju što očekivati od njega. Ipak, najviše se ističe način na koji je završio borbu protiv Randyja Browna.

Pred novi nastup Nika Pricea (13-2, 5-2 UFC), koji će se dogoditi ovog vikenda na UFC 240 gdje se bori protiv Geoffa Neila, UFC se odlučio prisjetiti što je sve sposoban napraviti njihov borac velter kategorije. Na svoju Facebook stranicu postavili su snimku koja nam prikazuje način na koji je završio borbu protiv Randyja Browna. Bilo je to u srpnju prošle godine na eventu u Boiseu.

Randy Brown odlično je otvorio borbu i vjerojatno je dobio prvu rundu. Drugu je borac s Jamajke krenuo još bolje, a posebno je dobro izgledalo nakon što je Price završio na podu, a on u gornjoj poziciji. Krenuo je Brown pogađati udarce, a onda se dogodilo ono što je tema ovog teksta. Price je sjajno prebacio noge, uspio nogom uhvatiti Browna u po njega lošu poziciju" te ga je s poda krenuo pogađati "hammerfist" udarcima. Iako se činilo kako je u prednosti, Brown je odjednom završio u poziciji odakle nije sposoban braniti se. Već treći udarac bio je toliko jak da je zaspao i iduća dva prije prekida suca zapravo nisu bila niti potrebna.

Mnogi smatraju kako je jiu-jitsu jedino moguće ofenzivno oružje iz donje pozicije. Niko Price nam je pokazao kako nije. Svih pet svojim UFC pobjeda ovaj je borac postigao prekidom, kao i 12 od ukpno 13 u karijeri. Nema sumnje kako će u subotu ići po novi.

Linker
18. travanj 2024 23:11