UFC

(VIDEO) Ovako je Masvidal nokautirao 'Kauboja' i prekinuo njegovu veliku seriju

Cerrone vs. Masvidal
 screenshot/Youtube
Jedna od važnijih pobjeda Jorgea Masvidala bila je ona koju je ostvario u siječnju 2017. godine. Tada je prekidom savladao Donalda Cerronea, borca koji je u tom trenutku bio u sjajnom velteraškom nizu. Danas se to smatra pobjedom na račun koje se Masvidal zadržao u vrhu iste kategorije unatoč tome što je nakon nje spojio dva poraza.

Alex Oliveira, Patrick Cote, Rick Story i Matt Brown. To su četiri borca koja je Donald Cerrone savladao otkako je iz lake kategorije prešao u velter. Svakako vrijedi naglasiti kako je sve četiri pobjede ostvario prekidom te je u 2017. godinu ušao kao pravi hit kategorije do 77 kilograma, kao borac koji bi nakon samo još jedne pobjede mogao napasti titulu koja se u tim trenucima nalazila kod Tyrona Woodleya. Tu jednu pobjedu trebao je ostvariti protiv Jorgea Masvidala.

No, Masvidal je borac kojeg nitko nije završio od 2009. godine i očekivalo se kako će biti čvrst i težak protivnik za Cerronea. Nije se puno pričalo o Jorgeu, iako je i on dolazio iza niza od dvije pobjede, sve je zanimalo može li Kauboj potvrditi napad na vrh. No, na najbolji način je Masvidal iskoristio svoju priliku. Već tijekom prve runde pokazao je da ovo neće biti Cerroneova noć ako nešto pod hitno ne promijeni. To se nije dogodilo, nego se zapravo već ulaskom u drugu rundu dogodilo suprotno. Tijekom jedne razmjene udaraca, Masvidal je pogodio desni kroše kojim je uzdrmao popularnog UFC-ovog rekordera, a malo kasnije je sve završio. Bio je Cerrone još na nogama, no sudac Herb Dean prepoznao je trenutak za prekid. Dojam je da je borbu mogao pustiti još malo, ali isto tako je dojam da se Kauboj ne bi dobro proveo da je.

Masvidal se nakon ove borbe podigao do okršaja za prvog izazivača, kojeg je izgubio od Demiana Maie, a onda mu se dogodio i poraz od Stephena Thompsona. Ipak, impresivne pobjede nad Darrenom Tillom i Benom Askrenom osigurale su mu borbu karijere i honorar karijere. Naravno, riječ je o Nateu Diazu i glavnoj borbi UFC 244 priredbe koja se 2. studenog održava u New Yorku. Cerrone je nakon ove borbe doživio još dva poraza u velteru, nakon kojih se ponovno uspio vratiti u vrh lake kategorije. Ipak, trenutno je i unutar nje u nizu od dva poraza. Bolji od njega bili su Tony Ferguson i Justin Gaethje.

Ispod teksta pogledajte kompletnu borbu Masvidala i Cerronea te nokaut za koji je Jorge nagrađen i bonusom za najbolju izvedbu.

Linker
25. travanj 2024 18:30