UFC

(VIDEO) Pettis će tužiti USADA-u zbog bizarne ozljede uoči meča s Diazom: 'Odjednom sam ugledao krv...'

Anthony Pettis
 Screenshot/Youtube
Anthony Pettis u svom je posljednjem meču zadobio nekoliko ozljeda, a izgleda da je postojala i jedna koja je nastala još uoči samog ulaska u Octagon. Za nju je, navodno, kriva USADA protiv koje bivši UFC-ov prvak sprema tužbu.

Pettis je u razgovoru s Arielom Helwanijem otkrio da je otprilike sat i pol prije borbe s Nateom Diazom bio testiran, a da su stvari pošle po zlu kada mu je bočica za prikupljanje uzorka porezala desnu šaku, preciznije njen palac.

"USADA je došla do mene i tražila moju mokraću za testiranje. Odradio sam prvo testiranje, ali urin mi je bio previše razrijeđen zbog rehidracije koja dovodi do previše vode u tijelu", započeo je Pettis pa nastavio:

"Onda su me ponovno testirali, ali sam morao čekati dok mi se ne počne ponovno pišati. Već je bilo sat i pol vremena do borbe pa sam rekao USADA-inom predstavniku da odemo to već jednom odraditi. Lijepo sam obavio što sam trebao, zatvorio bočicu, krenuo je stavljati u plastičnu vrećicu kad ono odjednom ugledam krv. Nije mi bilo jasno što se događa, a onda sam pogledao ruku", opisao je Anthony neugodan trenutak.

Pettis je odmah pozvao službene osobe iz UFC-a, stigao je i doktor, a o tijeku događaja informirao je i USADA-u. Nakon toga, pred njim su bile dvije opcije. Doktor mu je ponudio šivanje ili zatvaranje ljepilom. U konačnici, odučio se za ljepilo jer će ono spriječiti otvaranje i krvarenje tijekom borbe.

Pettisov trener htio je otkazati meč, ali 'Showtimeu' to nije padalo napamet. Tvrdi da je bio jako dobro pripremljen za taj veliki meč. No, onda je ponovno počelo krvarenje, no i za to su pronašli rješenje.

"Nisam o tome mogao ranije pričati jer sam USADA-i dao priliku da ispravi stvar. Ali sada idemo na sud, tužit ću ih. Pravila, naime, nalažu da osoba koja nadgleda testiranje ne smije dirati staklenu bočicu. Pa je njeno zatvaranje bilo na meni. Morao sam to napraviti. Vjerojatno se radilo o maloj izbočini na rubu ili nečemu što mi je posjeklo ruku", objasnio je Pettis.

Bivši prvak u lakoj kategoriji je za ovu prigodu angažirao odvjetnika Howarda Jacobsa. Što bi značilo da će ga na sudu predstavljati čovjek koji je već radio sa zvijezdama poput Jona Jonesa i Brocka Lesnara. Službena prijava protiv USADA-e još nije podnesena, a Pettisov menadžer Abe Kawa otkrio je da će u tužbi biti navedeni i UFC te proizvođač bočice.

Pettis tvrdi da se zbog ozljede i cijele bizarne situacije nije stigao zagrijati te kako se protiv Diaza borio poput "amatera". U konačnici je, podsjetimo, izgubio jednoglasnom sudačkom odlukom, a priliku za povratak na pobjedničke staze imat će ovog vikenda na UFC-u 246 gdje ga čeka meč s Carlosom Diegom Ferreirom.

Linker
27. travanj 2024 05:06