UFC

(VIDEO) Pogledajte kako je zvijezda subotnje priredbe nokautirala borilačku legendu

Brunson vs. Machida
 screenshot/YouTube
Najveća pobjeda u dosadašnjoj karijeri Dereka Brunsona sigurno je ona nad Lyotom Machidom

U osam godina koliko je član UFC-a, Derek Brunson (20-7, 11-5 UFC) odradio je veliki broj sjajnih borbi, a teško je pronaći puno boraca iz vrha s kojima se nije susreo. Konstantno je u Top 10, ali nikako nije uspijevao probiti onu posljednju granicu te je nekako tim slijedom postao "gatekeeper" Top 5 poretka srednje kategorije. Yoel Romero, Robert Whittaker, Jacare Souza, Anderson Silva i Israel Adesanya borci su preko kojih nije uspio proći. No, unutar njegovih 11 pobjeda nalaze se i neki vrijedni "skalpovi".

Jedan od njih pripada bivšem prvaku poluteške i izazivaču srednje kategorije, Lyotu Machidi. Protiv njega se Brunson okušao u listopadu 2017. godine, na Fight Nightu u Sao Paulu na kojem su upravo njih dvojica bili sudionici glavne borbe. Došao je tim putem Brunson napraviti iznenađenje i savladati legendu, a upravo to je uspio i to na vrlo efektan te itekako pamtljiv način.

Trebalo je Brunsonu tek nešto više od pola prve runde da pronađe udarac kakav je najavio da posjeduje i da će biti ono čime će završiti Machidu. Brazilca je zapravo savladao na njegov način, savršeno preciznim udarcem iz kontre. Riječ je bila o lijevom krošeu nakon kojeg su bivšem prvaku noge zaplesale, a nakon još jednog udarca bio je na podu. Nedugo nakon toga došao je sudački prekid.

Derek Brunson nadolazećeg vikenda će još jednom biti u ulozi gatekeepera, ovog puta u borbi protiv velikog talenta Edmena Shahbazyana. No, Derek isto tako još jednom ima priliku sebe promovirati među kandidate za sam vrh, za što mu je već nekoliko puta malo nedostajalo. Zapravo, kao što je gore navedeno, svaki put je izgubio borbu u kojoj je trebao napraviti taj dodatni korak prema poziciji možebitnog kandidata za napad na titulu. 36 mu je godina i nema više puno vremena čekati. Borba protiv Shahbazyana njemu je vjerojatno najvažnija do sada.

Kroz svojih 11 UFC pobjeda dokazao je Brunson da može, jer osim Machide su protiv njega padali borci poput Eliasa Thedoroua, Uriaha Halla, Roana Carneira, Sama Alveya i Lorenza Larkina. Shahbazyan je favorit, no Derek ima iskustvo i kvalitetu za pomrsiti mu račune. Kako njemu, tako i UFC-u koji u mladom borcu armenskog porijekla već vidi veliku zvijezdu u bližoj budućnosti.

Linker
18. travanj 2024 13:42